Προς αναβολή η δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 23:53
UPD:23:53

Η δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι (φωτογραφία), γιου του πρώην ηγέτη της Λιβύης, ενδέχεται να καθυστερήσει ώστε να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο στοιχεία από την ανάκριση του πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, Αμπντάλα αλ Σενούσι.

A- A A+

Η δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιου του πρώην ηγέτη της Λιβύης, ενδέχεται να καθυστερήσει ώστε να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο στοιχεία από την ανάκριση του πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, Αμπντάλα αλ Σενούσι.

Ο Αμπντάλα αλ Σενούσι εκδόθηκε από τις αρχές της Μαυριτανίας και τέθηκε υπό κράτηση στη Λιβύη χθες, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Αλι Ασουρ τον Απρίλιο, ο Σάιφ αλ Ισλάμ θα κληθεί να λογοδοτήσει μεταξύ άλλων για διαφθορά, φόνους, βιασμούς.

Οι κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος διαψεύδει, σχετίζονται με τη συμμετοχή του στην προσπάθεια καταστολής της εξεγερμένων.

Διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν ότι η απουσία ισχυρής κεντρικής κυβέρνησης και η έλλειψη ενός κράτους δικαίου καθιστούν αμφίβολο το εάν και κατά πόσον οι δίκες σε βάρος του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι και του Αμπντάλα Σενούσι θα πληρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή