Η «επέλαση» των νέων Kindle Fire

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 11:00
UPD:11:00

Πολλοί αναλυτές του χώρου της τεχνολογίας κάνουν λόγο για μία σειρά συσκευών που θα μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την κυριαρχία του iPad, ειδικά για όσους αρέσκονται να διαβάζουν ebooks, σε μεγάλο βαθμό λόγω των χαμηλών τιμών.

A- A A+

Τα τρία νέα της Kindle Fire tablets παρουσίασε η Amazon, με τα οποία επιδιώκει να «κοιτάξει στα μάτια» την Apple, απειλώντας την κυριαρχία του iPad στο χώρο.

Το Kindle Fire HD κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μία με οθόνη των 7 ιντσών και μία με οθόνη των 8,9. Η τρίτη συσκευή ουσιαστικά αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού Kindle Fire, σε μειωμένη τιμή.

Τα Kindle Fire HD διαθέτουν stereo ηχεία, HDMI port για ευκολότερη σύνδεση με την τηλεόραση, HD κάμερα και εξελιγμένη οθόνη αφής. Όσον αφορά την πρόσβασή τους στο Ίντερνετ, αυτή είναι δυνατή μέσω Wi-Fi που αξιοποιεί τεχνολογία MΙΜΟ (ουσιαστικά χρησιμοποιεί διπλή κεραία για καλύτερη σύνδεση). Το μεγαλύτερο μοντέλο διαθέτει 4G LTE. Όσον αφορά τον επεξεργαστή, είναι ο TI OMAP 4470, και η RAM είναι η διπλή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται αυτονομία περίπου 11 ωρών και αποκλειστικές δυνατότητες που παρέχονται από την Amazon (X - Ray for Movies/ Textbooks, Immersion Reading, Whispersync, Kindle FreeTime), ενώ τα νέα tablets χαίρουν της υποστήριξης του τεράστιου «οικοσυστήματος» της Amazon, με εκατομμύρια ταινίες, εφαρμογές κλπ.

Η τιμή για την έκδοση των 7 ιντσών ανέρχεται στα 199 δολάρια και για την έκδοση των 8,9 ιντσών στα 299 δολάρια (για μοντέλα των 16 GB). Η έκδοση με οθόνη των 8,9 ιντσών και 32 GB θα κοστολογείται στα 499 δολάρια. Το «βασικό» ανανεωμένο μοντέλο του Kindle Fire θα κοστίζει 159 δολάρια.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι συσκευές Kindle Fire θα κυκλοφορούν και σε special offer εκδόσεις, σε χαμηλότερες τιμές, αλλά με προβολή διαφημίσεων όταν οι οθόνες τους βρίσκονται σε lock mode.

Πολλοί αναλυτές του χώρου της τεχνολογίας κάνουν λόγο για μία σειρά συσκευών που θα μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την κυριαρχία του iPad, ειδικά για όσους αρέσκονται να διαβάζουν ebooks, σε μεγάλο βαθμό λόγω των χαμηλών τιμών.

Πέρα από τα νέα Kindle Fire, η Amazon παρουσίασε και το Kindle Paperwhite, το οποίο αποτελεί νέο μέλος της «οικογένειας» των Kindle e-readers. Προβάλλει καλύτερα κείμενο και εικόνες από ό,τι τα προηγούμενα μοντέλα, και διαθέτει λειτουργία φωτισμού της οθόνης, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάγνωση στο σκοτάδι. Κυκλοφορεί και σε έκδοση με συνδεσιμότητα 3G. Το κόστος του ανέρχεται στα 119 δολάρια για την έκδοση χωρίς 3G και στα 179 για την έκδοση με 3G. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Amazon προβαίνει και σε μείωση της τιμής του «βασικού» Kindle, στα 69 δολάρια από τα 79 στα οποία βρισκόταν.

Με αυτή την παρουσίαση, η Amazon ουσιαστικά «κηρύττει πόλεμο» στην Apple, με τον Τζεφ Μπέζος, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, να δηλώνει ότι «δεν φτιάξαμε το καλύτερο tablet σε αυτή την γκάμα τιμών. Φτιάξαμε το καλύτερο tablet σε κάθε γκάμα τιμών». Ο ανταγωνισμός στην κόσμο των tablets εντείνεται, καθώς, πέραν της αναμενόμενης έλευσης μίας mini έκδοσης του iPad, στην «αρένα» έχει εισέλθει και το Nexus 7 της Google, ενώ η Microsoft έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία μίας σειράς tablet υπολογιστών, Surface.

Προτεινόμενα για εσάς