Δημοκρατική Αριστερά: Δίκαιες οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 16:45
A- A A+

«Δίκαιες και επιβεβλημένες» χαρακτηρίζει η Πολιτική η Δημοκρατική Αριστερά τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ, δηλώνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση «όφειλε να εφαρμόσει» το πακέτο των περικοπών 11,5 δισ. ευρώ για να συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας.

«Η χώρα, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε όλοι, στην πιο δύσκολη στιγμή μεσούσης της οικονομικής κρίσης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης του κόμματος, επαναλαμβάνοντας ότι εκτίμηση της ΔΗΜΑΡ ότι μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο δεν βγαίνουν «ισχύει στο ακέραιο».

Από την άλλη, τονίζει, «η συγκρότηση του πακέτου των 11,5 δις, παρόλο που μέρος του περιέχει άδικα μέτρα που πρέπει να αντικατασταθούν, θα επιτρέψει την αποδέσμευση της δόσης 31,5 δις που θα αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και τη διοχέτευση ρευστότητας στις επιχειρήσεις καθώς και στις πληρωμές των χρεών του δημοσίου».

Η ΔΗΜΑΡ διαβεβαιώνει ότι θα παλέψει «μέσα και έξω από την κυβέρνηση» για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και «του πακέτου των 11,5 δισ. που εμπεριέχει και άδικα αντικοινωνικά μέτρα, ώστε να ανταλλαχθούν με χρόνο και πόρους από τους δανειστές μας και να αντικατασταθούν με μέτρα πάταξης της διαφθοράς, της φοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής».

Δηλώνει επίσης ότι στηρίζει τις προσπάθειες της ΓΣΕΕ για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της εργασίας και των ΣΣΕ των εργαζόμενων, ενώ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, αύριο Σάββατο στις 6.00 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή