Η συριακή κρίση στο επίκεντρο της άτυπης συνόδου των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 17:33
UPD:17:33

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ σημείωσε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία.

A- A A+

Με κύρια θέματα συζήτησης την κρίση στη Συρία, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την εκπαίδευση, άρχισε το απόγευμα στην Πάφο η διήμερη άτυπη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την προεδρία της Ύπατης Εκπροσώπου για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Κάθριν Αστον με συνδιοργανώτρια την Κύπρια υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Τόσο η Αστον όσο και η Μαρκουλλή επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξει κοινή προσέγγιση σχετικά με το ζήτημα της Συρίας.

Πιο εκτεταμένα μίλησε για το θέμα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος σημείωσε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία.

Ερωτηθείς εάν η ΕΕ είναι έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες, ο κ. Χέιγκ είπε ότι είναι απαραίτητο η Ευρώπη να παράσχει βοήθεια και υποστήριξη στις χώρες, που δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω του κύματος προσφύγων, όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, το Ιράκ και ο Λίβανος.

Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε ότι σημαντικό είναι να προωθηθεί μια πολιτική διευθέτηση στη Συρία με την εγκαθίδρυση μεταβατικής κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας προς αυτή την κατεύθυνση μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν αποτύχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή