Την Κυριακή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 18:26
UPD:19:43

Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θα έχει την Κυριακή στις 19:00 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο πακέτο μέτρων.

A- A A+

Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θα έχει την Κυριακή στις 19:00 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο πακέτο μέτρων.

Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στις 11:45 στο Μαξίμου.

Σε συνέχεια του κύκλου επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Τρίτη 11/9 στην Φρανφούρτη όπου θα συναντηθεί στις 15:00 (τοπική ώρα) με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει την 77η Διεθνή Έκθεση στην αίθουσα «Corona» του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στις 10:00.

Ήδη 3.500 αστυνομικοί έχουν τεθεί επί ποδός ενόψει των κινητοποιήσεων που διοργανώνουν εργαζόμενοι και συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομική παρουσία στην πόλη είναι ωστόσο μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, λόγω και της σύντομης παρουσίας του πρωθυπουργού στην Εκθεση.

Απροσπέλαστο την ίδια ώρα, θα είναι για τους οδηγούς το κέντρο της Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ εξαιτίας των διαδηλώσεων για τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης από τις 14.00 και μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης: Λ. Στρατού, στη Γ' Σεπτεμβρίου, στη Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), στη Βασ. Γεωργίου, στη Λ. Νίκης, στην Κουντουριώτη, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη έως Γ' Σεπτεμβρίου), στην Εγνατία, στην Εθνικής Αμύνης, στην Κασσάνδρου, στην Προξένων, στη Φιλήμονος Δραγούμη, στην Τσιμισκή και στην Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με την Τροχαία κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στη διάρκεια των εκδηλώσεων (δηλαδή από τις 14.00 και μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων), από Ανατολικά προς Δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Κ. Χατζηδάκης: Ο θεσμός της ΔΕΘ θα μπει ξανά στις σωστές του βάσεις

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι ευκαιρία ούτε για πανηγύρια, ούτε για ακραίες κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά ένας εμπορικός θεσμός, που πρέπει να σχετίζεται με την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για τη 77η ΔΕΘ.

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο θεσμός της ΔΕΘ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι στόχος είναι να μπει ξανά στις σωστές του βάσεις και επιδίωξη ο εκσυγχρονισμός του, «βασιζόμενοι και σε όσα συμβαίνουν σε αντίστοιχες εκθέσεις στο εξωτερικό». Γι αυτό, όπως είπε, και «το μήνυμα που εκπέμπουμε φέτος, είναι ένα μήνυμα περισυλλογής κι ενός καινούργιου ξεκινήματος» και στο νέο ξεκίνημα αυτό, σημείωσε, το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης θα έχει κομβικό ρόλο.

«Στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης προχωρούμε βήμα-βήμα και αποκτούμε νέες αρμοδιότητες. Αρμοδιότητες αποφασιστικές, σημαντικές, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Θ. Καράογλου για να προσθέσει:

«Φιλοδοξούμε η Βόρεια Ελλάδα να είναι η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που γίνεται για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος, αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το σήμερα και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη Ελλάδα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, όπου οι Έλληνες πολίτες πραγματικά θα ευημερούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή