Αντ. Σαμαράς: Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές

Νέα κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012 10:57
UPD:21:03

A- A A+

Οι περικοπές στις οποίες αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες αλλά θα είναι οι τελευταίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες ενώ υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

«Για να λέμε ολόκληρη την αλήθεια, μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν! Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επώδυνες περικοπές. Αλλά κάποιες θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς...Σας λέω, όμως, ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς και τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία, να εξασφαλίσει ρευστότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο ύψιστος στόχος.

«Η προχθεσινή απόφαση Ντράγκι δείχνει ότι η λύση βρίσκεται μέσα στο ευρώ. Φτάνει να είμαστε συνεπείς και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», δήλωσε.

O πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι αλλάζει το κλίμα στο εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά καθώς και θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, όπως είπε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, που φέτος παρέμεινε μόνο μερικές ώρες στην έκθεση, τόνισε την κρισιμότητα της τρέχουσας περιόδου ως προς την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

«Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά. Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πιο σοβαρής δοκιμασίας που αντιμετώπισε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «τις επόμενες έξι εβδομάδες θα κριθούν πάρα πολλά».

Δεν ήλθα εδώ για να κάνω αυτό που γίνεται συνήθως: Για να σας εξαγγείλω αυτά που έχετε ήδη ακούσει πολλές φορές, αλλά δεν τα έχετε δει ποτέ! Ήλθα για να σας πω ότι, παρά τις δυσκολίες, δίνουμε στη Βόρειο Ελλάδα τα μέσα και τα εργαλεία να απελευθερώσει το δυναμισμό της», είπε.

«Δεν εγκανιάζουμε μόνο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία για την οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε και στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, και τη δήλωση του περί Αργεντινής, λέγοντας πως «ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή. Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας, την εύχονται κιόλας».

Θ. Καράογλου: Το λόμπι της δραχμής θα ηττηθεί

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, περίπτερα της 77ης ΔΕθ επισκέφθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. Σε δηλώσεις του ο υπουργός είπε ότι «ο λαός πρέπει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο» και σημείωσε «ότι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός με την ομιλία στην 77η ΔΕΘ είναι ξεκάθαρο, ότι το λόμπι της δραχμής, εντός και εκτός χώρας, θα ηττηθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς δεν έχει να εξαγγείλει τίποτα

«Η θλιβερή εικόνα του κρυπτόμενου πρωθυπουργού και της άρον-άρον άφιξης και αναχώρησής του από τη Δ.Ε.Θ. μιλά από μόνη της και αποτυπώνει την κοινωνική απομόνωση με την οποία είναι αντιμέτωπος ο ίδιος και η κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουλέτης.

«Πράγματι, ο κ. Σαμαράς δεν έχει πλέον να "εξαγγείλει" τίποτα. Οι εξαγγελίες και τα ψεύδη ειπώθηκαν πριν τις εκλογές, όταν υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και να του αποσπάσει την ψήφο» επισημαίνει.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια

«Μία είναι η αλήθεια, ότι ενώ ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά για παραμονή μας στο ευρώ, διαπραγμάτευση του Μνημονίου και άμεση αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών, από την επομένη της ορκομωσίας του είχαμε βροχή δηλώσεων για έξοδό μας από το ευρώ, εγκατάλειψη κάθε είδους διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωση του σχεδίου δολοφονίας της κοινωνίας με τα μέτρα των 11,8 -τουλάχιστον δις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης.

«Μία είναι η αλήθεια λοιπόν: ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και επειδή κάθε μέρα πείθει όλο και λιγότερους, νιώθει την ανάγκη να την επικαλείται συνεχώς», υπογραμμίζει.

ΚΚΕ: Ο λαός θα είναι καταδικασμένος για δεκαετίες

«Αυτό που δεν είπε ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από το αν η Ελλάδα βγει από την κρίση σε 2 ή σε 4 χρόνια, είναι ότι με τα μέχρι τώρα μέτρα και τα νέα που παίρνει η κυβέρνηση και η ΕΕ, ο λαός θα είναι στον πάτο καταδικασμένος για δεκαετίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Γι' αυτό το πραγματικό δίλημμα για το λαό δεν είναι με ποια πολιτική διαχείρισης της κρίσης θα πληρώσει και τη νέα χρεοκοπία, αλλά να βάλει φρένο και τέλος στις αιματηρές θυσίες, με λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και μονομερή διαγραφή του χρέους».

Βολές ΛΑΟΣ κατά του Αντ. Σαμαρά

«Όσο έχουμε εναποθέσει μονοπωλιακώς τις ελπίδες μας για επιβίωση στην τρόϊκα, τόσο απεμπολούμε την εθνική μας κυριαρχία και παραδίνουμε τον τόπο και τον λαό σε οδύνες» σχολίσε ο ΛΑΟΣ. Στη σχετική του ανακοίνωση καταφέρεται ακόμη κατά του Πρωθυπουργού επισημαίνοντας: «Ο κ. Σαμαράς δεν έχει δημιουργήσει τίποτα απολύτως και, ως εκ τούτου, δεν γνωρίζει τι σημαίνει να χάνονται περιουσίες, προσδοκίες και ελπίδες».

Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σταθεροποιεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δεν θα επιτρέψει να την οδηγήσουν στο δρόμο της Αργεντινής» σχολίασε απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στην αντιπαράθεση που προκλήθηκε χθες Παρασκευή μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2233255 .

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητες δηλώσεις που εκθέτουν την κυβέρνηση

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα Κώστας Ήσυχος εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της κυβέρνησης: «Εδώ και λίγες ημέρες, οι επιστήμονες της πολιτικής οικονομίας και της ιστορίας, βρίσκονται στη δίνη των ανεξήγητων και ανιστόρητων πρόσφατων κυβερνητικών δηλώσεων, ανήμποροι να αναλύσουν το νόημα των επικοινωνιακών άστοχων και ανερμάτιστων συμπερασμάτων του πρωθυπουργού της χώρας και του επιτελείου του, γύρω από το δράμα που έζησε ο λαός της Αργεντινής στην δεκαετία του΄90 και κορυφώθηκε το Δεκέμβρη του 2001, με την κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού και τη φυγή από τη χώρα, του τότε πρόεδρου, Φερνάντο ντε λα Ρούα».

«Η δογματική προσήλωση στον άγριο νεοφιλελευθερισμό από την πολιτική ελίτ εκείνης της εποχής, που έφερε μαζική ανεργία, απερίγραπτη φτώχεια και εξαθλίωση, που εκχώρησε την εθνική κυριαρχία της Αργεντινής στο ΔΝΤ και τους δανειστές της, είναι η ίδια εκρηκτική συνταγή της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης της χώρας μας» σημείωσε ο κ. Ήσυχος.

«Η συνέχιση της ατυχέστατης παρομοίωσης και ανιστόρητης αφήγησης που επιχειρεί ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει τίποτε άλλο από το να εκθέτουν τον ίδιο και την κυβέρνηση του στα μάτια της κοινής γνώμης, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας χωρών που τον παρακολουθούν» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή