Απαγόρευση πρόσληψης συγγενών για υπουργούς και υφυπουργούς

Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012 17:53
A- A A+

Απαγόρευση πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού των υπουργών και των υφυπουργών στα πολιτικά γραφεία τους, θεσπίζει κοινή τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι την προώθηση της εν λόγω ρύθμισης, που αφορά μετακλητούς υπαλλήλους, ειδικούς σύμβουλους και ειδικούς συνεργάτες, ζήτησε από τους δύο υπουργούς ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την αποκάλυψη σειράς «οικογενειοκρατικών» διορισμών στη Βουλή των Ελλήνων. Η ρύθμιση δεν περιλαμβάνει ωστόσο τη Βουλή, καθώς απαιτείται προηγουμένως να υπάρξει αλλαγή στον Κανονισμό, για την οποία έχει δεσμευθεί, πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Με την ίδια τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο που κυρώνει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καταργείται η Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και η θέση του Ειδικού Γραμματέα Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Οι αρμοδιότητες της καταργούμενης γραμματείας μεταφέρονται σε διευθύνσεις του ΥΠ.ΟΙΚ. Ορίζεται, επίσης, ότι το προσωπικό, το οποίο απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην καταργούμενη γραμματεία, μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας στη Διεύθυνση ΔΕΚΟ του ΥΠ.ΟΙΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή