Διαδηλώσεις για το υψηλό κόστος ζωής στη Δυτική Όχθη

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 11:55
UPD:11:55

A- A A+

Γενική απεργία έχει κηρυχθεί για σήμερα στη Δυτική Όχθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υψηλό κόστος ζωής, ενώ οι διαδηλώσεις στη Ραμάλα συνεχίζονται.

Χθες, η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε επίσημα από το Ισραήλ να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις για το Πρωτόκολλο των Παρισίων του 1994 για τις οικονομικές σχέσεις Ισράηλ-Παλαιστινίων, εν μέσω κλιμακούμενων κινητοποιήσεων στη Δυτική Όχθη για τις υψηλές τιμές.

«Έχω ενημερώσει την ισραηλινή κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Αμυνας, για το επίσημο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής να ανοίξει εκ νέου το Πρωτόκολλο των Παρισίων, το οποίο δεν είναι πλέον συμβατό με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση», δήλωσε χθες ο Παλαιστίνιος υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Χουσέιν αλ Σέιχ.

«Δεκαοκτώ χρόνια ισχύος της οικονομικής συμφωνίας των Παρισίων έχουν γίνει βαρύ φορτίο για τον Παλαιστινιακό λαό και έχουν οδηγήσει σε πολύ δύσκολες χρηματοπιστωτικές και οικονομικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω συνεχιζόμενων αναταραχών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί αν υπάρχει «πραγματική λαϊκή απαίτηση» για κάτι τέτοιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή