ΗΠΑ: «Στον αέρα» συνέντευξη με κομάντο της επιχείρησης κατά του Μπιν Λάντεν

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 17:51
A- A A+

Το αμερικανικό δίκτυο CBS μετέδωσε την πρώτη συνέντευξη πρώην μέλους των αμερικανικών δυνάμεων που συμμετείχε στην επιχείρηση εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν και εξέδωσε βιβλίο με αυτό το θέμα.

Ο άνδρας, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν, αλλά τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ονομάζεται Ματ Μπισονέτ, επανέλαβε τον ισχυρισμό που περιέχει και το βιβλίο του, ότι ο Μπιν Λάντεν πυροβολήθηκε όταν κοίταξε έξω από το υπνοδωμάτιό του, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη εκδοχή των γεγονότων.

Το αμερικανικό δίκτυο CBS μετέδωσε την πρώτη συνέντευξη πρώην μέλους των αμερικανικών δυνάμεων που συμμετείχε στην επιχείρηση εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν και εξέδωσε βιβλίο με αυτό το θέμα. Στη φωτογραφία το εξώφυλλο του βιβλίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι άνδρες πυροβόλησαν τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα μόνο όταν διέφυγε στο υπνοδωμάτιό του, μια κίνηση που μπορεί να σήμαινε ότι προσπαθούσε να πάρει στα χέρια του όπλο.

Ο Όουεν πρόσθεσε ότι ο Μπιν Λάντεν εξακολουθούσε να κινείται μετά τον πρώτο πυροβολισμό και τον πυροβόλησαν ξανά στη συνέχεια.

«(Οι κομάντο) δεν μπορούσαν να δουν τα χέρια του. Οπότε μπορεί να κρατούσε κάτι. Μπορεί να ήταν μια χειροβομβίδα ή κάτι στο στήθος του», είπε, υπεραμυνόμενος του τρόπου που οι Αμερικανοί χειρίστηκαν την κατάσταση.

Το βιβλίο του δεν έχει εγκριθεί από το Πεντάγωνο, το οποίο έχει απειλήσει ότι μπορεί να τον μηνύσει για αποκάλυψη απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή