Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 21:25

Στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ την προσεχή Τετάρτη θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). Στη φωτογραφία, από προηγούμενη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

A- A A+

Στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ την προσεχή Τετάρτη θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «φάρσα» τη σημερινή συνάντηση που είχε το προεδρείο της με τον υφυπουργό Παιδείας.

Όπως επισήμανε η Ομοσπονδία, η προγραμματισμένη ως «τριμερής» διάλογος για τα προβλήματα στα ιδιωτικά σχολεία συνάντηση μεταξύ υπουργείου – ΟΙΕΛΕ – ΣΙΕΙΕ εξελίχθηκε σε «διμερή» ύστερα από την άρνηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών να συμμετάσχουν.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη σφοδρή αντίθεσή τους «στις περικοπές του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς», αφού ο υφυπουργός «περιορίστηκε», όπως ανέφεραν, «να ακούσει μόνο την αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ και να δηλώσει ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τον τριμερή διάλογο, χωρίς να δεσμευθεί για καμία ενέργεια του υπουργείου».

Η ΟΙΕΛΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι έκανε «δώρο» στους ιδιοκτήτες «τις πολυπόθητες μειώσεις μισθού που μάταια επιχειρούσαν επί διετία», καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης12 Σεπτεμβρίου μαζί με τους εκπαιδευτικούς της ΔΟΕ, που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και της ΟΛΜΕ, που έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή