ΗΠΑ: Κάλυψη εξόδων περίθαλψης για καρκίνο για τους επιζήσαντες της 11/9

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 11:36
UPD:11:36

Περίπου 1.000 θάνατοι έχουν συνδεθεί με ασθένειες που προκλήθηκαν από την τοξική σκόνη που εξαπλώθηκε στο σημείο μηδέν μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη πρόγραμμα υγεία για τους επιζήσαντες των επιθέσεων ύψους 4,3 δις.δολαρίων.

A- A A+

Οι 70.000 επιζήσαντες πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές που έσπευσαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, θα έχουν δικαίωμα για δωρεάν περίθαλψη και θεραπεία 50 μορφών καρκίνου, που συνδέεται με την τοξική σκόνη που κάλυψε την περιοχή, σύμφωνα με απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες, μία ημέρα πριν την επέτειο των επιθέσεων, από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασιακής Ασφάλειας.

Περίπου 1.000 θάνατοι έχουν συνδεθεί με ασθένειες που προκλήθηκαν από την τοξική σκόνη που εξαπλώθηκε στο σημείο μηδέν μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη πρόγραμμα υγεία για τους επιζήσαντες των επιθέσεων ύψους 4,3 δις.δολαρίων.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι η απόφαση «θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι όσοι αρρώστησαν λόγω των επονείδιστων επιθέσεων της 11/9 θα λάβουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται και αξίζουν».

Η έγκριση των αποζημιώσεων είχε καθυστερήσει λόγω διαφωνιών σχετικά με το αν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να συνδέουν τις επιθέσεις με την εμφάνιση καρκίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή