Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέμα του ηλεκτρονικού στρατιωτικού videogame προσομοίωσης ARMA3 -λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του στην αγορά- μετά τη σύλληψη την περασμένη Κυριακή στη Λήμνο, δύο στελεχών της κατασκευάστριας εταιρείας Bohemia Interactive.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της κατασκοπείας. Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται η φωτογράφηση στρατιωτικών περιοχών. Κατά τον έλεγχο που έγινε στην βιντεοκάμερα και στη φωτογραφική μηχανή που είχαν μαζί τους, βρέθηκαν πλάνα και φωτογραφίες από στρατόπεδα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού. Με το συγκεκριμένο υλικό θα εμπλουτιζόταν το παιχνίδι και από εικονική παρουσίαση των περιοχών του νησιού θα παρουσιάζονταν όλα τα επίμαχα σημεία στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Πριν από περίπου ένα χρόνο το θέμα του ΑRMA3 είχε φτάσει μέχρι και στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/audionews/listenstory.asp?id=2079138 και είχε απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας και του στρατού.
Σύμφωνα με το σενάριο του παιχνιδιού που παρουσίασε η εταιρεία Bohemia Interactive στα μέσα του περασμένου Απρίλη, η Λήμνος και ο Αη Στράτης («Stratis» όπως αποκαλείται στο παιχνίδι) μετατρέπονται σε εικονικά πεδία μάχης μεταξύ νατοϊκών και ιρανικών δυνάμεων.
«Ο 'Stratis' έχει ακριβώς το περιβάλλον που θέλαμε» δήλωνε το περασμένο Απρίλιο ο ένας εκ των δημιουργών του παιχνιδιού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων. «Είμαι βέβαιος πως οι παίκτες θα αγαπήσουν το τοπίο: τα στρατόπεδα, η αεροπορική βάση, η τοποθεσία του ραντάρ, οι ρομαντικοί όρμοι - και να μην ξεχνάμε τα ναυάγια, τα υποβρύχια και τα διάσπαρτους υφάλους», ανέφερε, προτρέποντας τους παίκτες να προτιμήσουν το ARMA3 για να ζήσουν μοναδικές στιγμές, «πολεμώντας στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Λήμνου».
Η εταιρεία Bohemia Interactive ιδρύθηκε στην Πράγα το 1999 και πρόκειται για ένα ανεξάρτητο στούντιο ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών που εστιάζει στην ανάπτυξη λογισμικού προσομοίωσης, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας σε πραγματικό χρόνο με 3D γραφικά, τεχνητής νοημοσύνης και με τεχνολογίες προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ