Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Siemens

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 22:59
UPD:23:09

«Δεν μπορεί να αλλάξετε τη διάταξη αυτή με νομοθετική ρύθμιση» ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης αντιδρώντας στην προσθήκη στο νομοσχέδιο για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θωρακίζει την εφαρμογή της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την Siemens απέναντι σε νομικές αμφισβητήσεις.

A- A A+

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε μία προσθήκη στο νομοσχέδιο για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θωρακίζει την εφαρμογή της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την Siemens απέναντι σε νομικές αμφισβητήσεις.

Η συμφωνία υπογράφηκε τον Μάρτιο και προβλέπει την επικύρωσή της εντός 45 ημερών, αλλιώς θεωρείται άκυρη. Δεν μπορεί να αλλάξετε τη διάταξη αυτή με νομοθετική ρύθμιση, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο σύνολό τους αντιτάχθηκαν στην προσθήκη αλλά στη ψηφοφορία που ακολούθησε την κατάθεση ένστασης αντισυνταγματικότητας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο προεδρεύων Αθ. Νάκος διαπίστωσε ότι η ένσταση δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το νομοσχέδιο ενώ επιφυλακτική για την τελική της ψήφο είναι η Δημοκρατική Αριστερά ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών, να ξεκαθαριστούν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης, και να περάσουν από τη Βουλή και όχι από το υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή