Ενωμένοι Ομπάμα - Νετανιάχου στον «κίνδυνο» του Ιράν

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 06:18
UPD:08:14

Η αμερικανική προεδρία διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Νετανιάχου είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Ομπάμα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

A- A A+

Την απειλή που αποτελεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

« Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επισήμαναν το γεγονός ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει πως οι δύο ηγέτες δεν θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ γιατί δεν συμβαδίζουν τα προγράμματά τους. Επίσης, η αμερικανική προεδρία διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Νετανιάχου είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Ομπάμα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

« Ο πρόεδρος και ο ισραηλινός πρωθυπουργός έχουν συχνές επαφές και ο κ. Νετανιάχου θα συναντηθεί με άλλους ανώτατους αμερικανούς αξιωματούχος στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους και η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ.

Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή