Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ερώτηση για το λιμάνι Πυθαγορείου - Σάμου

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 11:22

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς για το λιμάνι Πυθαγορείου της Σάμου κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

A- A A+

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου για το λιμάνι Πυθαγορείου της Σάμου κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουίκ οι κάτοικοι της Σάμου «περιμένουν μια ζωή την ολοκλήρωση των εσωτερικών έργων που αφορούν στην προστασία του μώλου Λιμένα Πυθαγορείου».

Ειδικότερα αναφέρει ότι σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του, «έχει συναφθεί σύμβαση αξίας 2.739.537 ευρώ μεταξύ του τότε Νομάρχη Εμμανουήλ Κάρλα και του Γεωργίου Βασιλείου, Προϊσταμένου της εταιρείας «Εδρασομηχανική» για την ολοκλήρωση του έργου εντός 650 ημερών ». Οι εργασίες, ωστόσο, όπως υποστηρίζει έχουν εδώ και καιρό σταματήσει, « με τις πληροφορίες να λένε ότι ο ανάδοχος έχει καταφύγει στις διατάξεις του Ν.99» και στο πλαίσιο αυτό ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:

« 1. Για ποιο λόγο σταμάτησε το έργο «Εσωτερικά έργα και προστασία του μώλου Λιμένα Πυθαγορείου;

2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες;

3. Μέχρι πότε θα ανέχεστε να λιμνάζουν σε μη αποπερατωμένα έργα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και κατά περίπτωση τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά Ταμεία;

4. Μήπως τελικά το Ελληνικό Δημόσιο ακολουθεί τη συνηθισμένη σε αυτό πρακτική, της ανάθεσης του εκάστοτε έργου σε υπεργολαβίες με συνέπεια το διπλασιασμό του κόστους εκτέλεσης του έργου; »

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή