Πακιστάν: Αυξάνονται οι νεκροί από τις πυρκαγιές σε εργοστάσια

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 14:12
UPD:14:38

Το εργοστάσιο όπου ξέσπασε πυρκαγιά στο Καράτσι

A- A A+

Τουλάχιστον 271 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σε δύο εργοστάσια στο Καράτσι και στη Λαχόρη του Πακιστάν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Η πυρκαγιά που έκανε στάχτη ένα εργοστάσιο υφαντουργίας στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Πακιστάν, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 246 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στο Καράτσι πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποια τμήματα του εργοστασίου και εκτίμησε ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Τα αίτια της καταστροφής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ο υπουργός Βιομηχανίας της επαρχίας Σιντ δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του ιδιοκτήτη για αμέλεια. «Διατάξαμε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς και γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου ώστε να μπορέσουν οι εργάτες να διαφύγουν», είπε ο υπουργός Ραούφ Σιντίκι.

Παράλληλα, αργά χθες στη Λαχόρη, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών σανδαλιών. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η φωτιά στο εργοστάσιο προκλήθηκε από μια τεχνική βλάβη της γεννήτρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή