Δύο ελληνικές ταινίες υποψήφιες στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 15:55
UPD:15:55

Σκηνή από την βραβευμένη ταινία «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

A- A A+

Ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου και οι «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκονται στη λίστα με τις 47 ταινίες, από τις οποίες θα προκύψουν οι επίσημες υποψηφιότητες των φετινών βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας, «με 31 ευρωπαϊκές χώρες να αντιπροσωπεύονται, η λίστα των ταινιών που προτείνονται για τις υποψηφιότητες των Ευρωπαϊκών Βραβείων του 2012 αντικατοπτρίζουν την ποικιλία του ευρωπαϊκού σινεμά».

Οι 20 χώρες που έχουν τα περισσότερα μέλη στην Ακαδημία ψήφισαν μια ταινία της χώρας τους και η λίστα των 47 ταινιών συμπληρώθηκε από μια επιτροπή. Τις επόμενες εβδομάδες, τα 2700 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ψηφίσουν για τις υποψηφιότητες των βραβείων, οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 3 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σεβίλλη.

Μετά τις επιτυχημένες καριέρες τους στο εσωτερικό και εξωτερικό, ξεκινώντας αντίστοιχα από το Φεστιβάλ Βενετίας (Βραβείο Σεναρίου) και το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν (Βραβείο Σκηνοθεσίας και Βραβείο Ανδρικού Ρόλου), οι «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου και ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου φιγουράρουν στη λίστα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς.

Προτεινόμενα για εσάς