ΠΟΣΔΕΠ: Στήριξη Βενιζέλου - Κουβέλη στα αιτήματα των πανεπιστημιακών

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 19:23
UPD:19:23

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος (αριστερά) όσο και ο επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ., Φ. Κουβέλης (δεξιά) παρέχουν στήριξη στα αιτήματα των πανεπιστημιακών (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης αναγνώρισαν ότι το μισθολόγιο των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών είναι «εντυπωσιακά» χαμηλό και δεν έχει δεχτεί καμία αύξηση από το 1997, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ.

Τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και χθες με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ενώ έχουν αποστείλει αίτημα για συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει ακόμα ότι Βενιζέλος και Κουβέλης αναγνώρισαν ότι οι όποιες περικοπές θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην σύνθεση του επιστημονικού προσωπικού στα ελληνικά ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Παράλληλα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι οι συνέπειες στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την έρευνα θα είναι αρνητικές, μειώνοντας τις δυνατότητες απασχόλησης νέων ερευνητών καθώς και συντήρησης και ανανέωσης των υποδομών των Ιδρυμάτων. Εξίσου αρνητικές θα είναι οι συνέπειες και για άλλες εισροές κονδυλίων από το εξωτερικό μέσω ερευνητικών προγραμμάτων.

Τέλος, σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, αναφέρθηκαν και στους συνταξιούχους πανεπιστημιακούς, σημειώνοντας ότι η οικονομική κατάσταση τους θα γίνει δραματική με τις επιπρόσθετες περικοπές στις συντάξεις στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή