Επικοινωνία Ομπάμα με προέδρους Λιβύης - Αιγύπτου

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 09:57
UPD:10:07
REUTERS

A- A A+

Σε συμφωνία να συνεργαστούν στενά για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στη Βεγγάζη κατέληξαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος .

«Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί και να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης και να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά κατά τη διάρκεια της έρευνας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε επίσης στον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, με αφορμή τις διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται στη χώρα του και -σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο- του είπε ότι η Αίγυπτος «πρέπει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια των αμερικανικών εγκαταστάσεων και του αμερικανικού προσωπικού».

«Ο πρόεδρος ανέφερε ότι απορρίπτει κάθε προσπάθεια προσβολής του Ισλάμ, αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία κατά αθώων, καθώς και για πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ», συμπληρώνεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή