Να αναγνωρίσει το Κόσοβο κάλεσε τη Σερβία ο Σουλτς

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 11:21
UPD:11:21

«Η Σερβία θα πρέπει να αναγνωρίσει το Κόσοβο, εάν επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για προσωπική του εκτίμηση.

A- A A+

«Η Σερβία θα πρέπει να αναγνωρίσει το Κόσοβο, εάν επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην σερβική εφημερίδα «Μπλιτς», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για προσωπική του εκτίμηση.

«Για να γίνω πλήρως σαφής, ούτε είμαι σε θέση ούτε επιθυμώ να θέτω πρόσθετους όρους. Ήδη είπα ότι αυτού του είδους τις αποφάσεις τις αφήνω στους διπλωμάτες, στους διαπραγματευτές και στις κυβερνήσεις» τόνισε ο κ. Σουλτς.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «στο μέλλον βλέπει τη Σερβία και το Κόσοβο στην ΕΕ» και ότι « στο τέλος της διαδικασίας αυτής πρέπει να εξευρεθεί τρόπος για συναινετική αμοιβαία αναγνώριση».

Ερωτηθείς,τέλος, αν είναι ρεαλιστικό να λάβει η Σερβία ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων πριν από το καλοκαίρι του 2013, ο κ. Σουλτς είπε ότι «ειλικρινά ελπίζει» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή