Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ να τιμωρήσουν τους δημιουργούς της ταινίας

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 22:08
UPD:17/09/2012 16:19

«Αν οι αμερικανοί πολιτικοί είναι ειλικρινείς όταν λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν την ταινία, τότε θα πρέπει να τιμωρήσουν αυτούς που διέπραξαν αυτό το γεμάτο μίσος έγκλημα και αυτούς που τους χρηματοδότησαν», δήλωσε o ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε τις ΗΠΑ να τιμωρήσουν τους δημιουργούς της ταινίας που θεωρείται προσβλητική για το Ισλάμ και η οποία πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών στο μουσουλμανικό κόσμο.

«Αν οι αμερικανοί πολιτικοί είναι ειλικρινείς όταν λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν την ταινία, τότε θα πρέπει να τιμωρήσουν αυτούς που διέπραξαν αυτό το γεμάτο μίσος έγκλημα και αυτούς που τους χρηματοδότησαν, ανάλογα με το μεγάλο έγκλημά τους», δήλωσε.

Νωρίτερα, περίπου 500 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» κοντά στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη, σύμφωνα με ένα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας αντίτυπα του Κορανίου και φωτογραφίες του Αγιατολάχ Χαμενεΐ, φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ».

«Ο υπ 'αριθμόν ένα υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα είναι ο Σιωνισμός και η κυβέρνηση των ΗΠΑ», τόνισε ο Χαμενεΐ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή