MotoGP: Θρίαμβος Λορένθο, βάθρο για Ρόσι

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012 18:30
UPD:17/09/2012 18:07

A- A A+

Στους κερδισμένους του αγώνα ανήκει η πρώτη τριάδα, Λορένθο, Ρόσι και Μπαουτίστα ο καθένας βέβαια για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν πρώτος διότι πανηγύρισε την έκτη φετινή του νίκη και απομακρύνθηκε παράλληλα 38 βαθμούς από τον φετινό του αντίπαλο για την κατάκτηση του τίτλου, Ντάνι Πεντρόζα. Η νίκη αυτή ήρθε πιο εύκολα από ότι ίσως θα περίμενε ο Λορένθο καθώς μετά την… αναμπουμπούλα της εκκίνησης, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ξεχύθηκε μπροστά και σιγά-σιγά άρχισε να ξεμακραίνει από τους υπόλοιπους, σε έναν μοναχικό θα έλεγε κανείς αγώνα.

Μπορεί να μην ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά ο Βαλεντίνο Ρόσι πανηγύρισε έξαλλα τη δεύτερη θέση μέσα στην Ιταλία με τους συμπατριώτες του να παραληρούν από ενθουσιασμό. Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής του «γιατρού» σε στεγνή πίστα με την Ducati και παράλληλα σηματοδότησε τη δεύτερη του φετινή παρουσία στο πόντιουμ μετά τον αγώνα στην Γαλλία. Η σημερινή επιτυχία όμως είχε άλλωστε ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς επετεύχθη εντός έδρας.

Στους κερδισμένους συγκαταλέγεται και ο Αλβάρο Μπαουτίστα που ανέβηκε στο Μιζάνο για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο των νικητών, τερματίζοντας τρίτος. Ο Ισπανός αναβάτης της San Carlo Honda Gresini ακολούθησε στους τελευταίους 12 γύρους φρενήρη ρυθμό και αφού πέρασε αρχικά τον Ντοβιτσιόζο και στη συνέχεια τον Μπραντλ, κατάφερε να ανέβει τρίτος. Για να κρατήσει όμως αυτή τη θέση έδωσε σκληρή μάχη με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο και χρειάστηκε η βοήθεια του φώτο φίνις για να βρεθεί ο νικητής της μονομαχίας.

Αναμφισβήτητα στους μεγάλους ηττημένους της ημέρας ήταν ο Ντάνι Πεντρόζα, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει το επιτυχημένο του σερί και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον πρωτοπόρο Λορένθο. Ο αναβάτης της Repsol Honda αφού αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τη μοτοσικλέτα του στην επανεκκίνηση του αγώνα, ξεκινώντας έτσι από την τελευταία θέση, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο, όταν είχε μία πτώση. Υπεύθυνος για αυτό δεν ήταν ο Ισπανός, αλλά ο Χέκτορ Μπαρμπερά καθώς έπεσε πάνω του στην στροφή οκτώ της πίστας με αποτέλεσμα να βγουν και οι δύο εκτός αγώνα.

Θύμα πτώσης ήταν και ο Καλ Κρούτσλοου στην αρχή του Grand Prix. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Βρετανός πιλότος της Monster Yamaha Tech 3 δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα (η πρώτη ήταν στην Ιντιάναπολη).

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, πίσω από τον Ντοβιτσιόζο έμειναν οι Σπις και Μπραντλ με τον Γερμανό να αγγίζει το πόντιουμ, αλλά στο τέλος να μην τα καταφέρνει, υποκύπτοντας στην πίεση των Μπαουτίστα και Ντοβιτσιόζο, αντίστοιχα. Ακολούθησε ο Νίκι Χέιντεν με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati ενώ θετική κρίθηκε η πρώτη εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP του Τζόναθαν Ρέι, αντικαταστάτη του Κέισι Στόνερ στην ομάδα της Repsol Honda. Ο 25χρονος αναβάτης τερμάτισε όγδοος μπροστά από τον Ράντι ντε Πουνιέ, κορυφαίο στις CRT, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πτώση του teammate του Αλειξ Εσπαργκάρο.

Επόμενο ραντεβού των ομάδων στο Αραγκον της Ισπανίας σε δύο εβδομάδες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1. Χόρχε Λορένθο Yamaha Factory Racing 42:49.836

2. Βαλεντίνο Ρόσι Ducati + 4.398

3. Aλβάρο Μπαουτίστα San Carlo Honda Gresini + 6.055

4. Aντρέα Ντοβιτσιόζο Monster Yamaha Tech 3 + 6.058

5. Μπεν Σπις Yamaha Factory Racing + 7.543

6. Στέφαν Μπραντλ LCR Honda + 13.272

7. Nίκι Χέιντεν Ducati + 40.907

8. Τζόναθαν Ρέι Repsol Honda + 43.162

9. Ράντι ντε Πουνιέ Power Electronics Aspar + 1:09.627

10. Mισέλ Πίρο San Carlo Honda Gresini + 1:13.605

11. Κόλιν Εντουαρντς NGM Mobile Forward + 1:16.695

12. Γιόνι Ερνάντεθ Avintia Blusens + 1:19.073

13. Τζέιμς Ελισον Paul Bird Motorsport + 1:19.408

14. Ντανίλο Πετρούσι Came IodaRacing Project + 1 γύρος

15. Ντέιβιντ Σαλόμ Avintia FTR-Kawasaki + 1 γύρος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις