Ανεξάρτητοι Ελληνες: Συλλογή υπογραφών στο Σύνταγμα για την εξεταστική

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 09:40
UPD:13:15

Πρώτος θα βάλει την υπογραφή του ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και θα ακολουθήσουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με στελέχη του Κινήματος και της Νεολαίας.

A- A A+

Συλλογή υπογραφών στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησαν το πρωί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη στήριξη του αιτήματός τους να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο Ι.

Πρώτος υπέγραψε το αίτημα ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και ακολούθησαν οι βουλευτές. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει «ποιοι οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, ποιοι έφεραν τον κ. Τόμσεν να γίνει υπερκυβερνήτης της Ελλάδος, καταλύοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας».

Π. Καμμένος: Ζητάμε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο

Π. Καμμένος: Ζητάμε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος είχε αποστείλει 299 επιστολές (σε όλους τους βουλευτές πλην του Γ. Παπανδρέου), ζητώντας την στήριξη του αιτήματός του, επιτέθηκε στα κόμματα που δεν το υπέγραψαν.

«Τα περισσότερα κόμματα προεκλογικά, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού υποσχέθηκαν στο λαό μια και μόνο εξεταστική. Τώρα στα πλαίσια του συμβιβασμού, της συμφωνίας των συγκυβερνώντων να καλύψουν ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου, ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία κάνουν πίσω, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ», τόνισε.

«Τώρα», πρόσθεσε, «το λόγο έχει ο λαός. Αφού επιθυμούν να συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό στη Βουλή, ο λαός θα παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση και την παράδοση εθνικής κυριαρχίας».

«Από τη στιγμή που το Κοινοβούλιο δεν εκπροσωπεί τη θέληση του λαού, πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Η πρώτη είναι η συλλογή υπογραφών που θα δοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα απαιτήσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών πολιτών για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα με περίπτερα των συντονιστικών επιτροπών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις πρωτεύουσες των νομών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή