Μουντιάλ 2014: Παρουσιάστηκε η μασκότ της διοργάνωσης

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 12:31
UPD:12:51

A- A A+

Αυτό το μικρό θηλαστικό της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής επέλεξαν ως μασκότ οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, με την παρουσίαση να γίνεται από τον Ρονάλντο σε τηλεοπτική εκπομπή. Η επιλογή έχει οικολογικό και περιβαλλοντικό μήνυμα, όπως επισήμανε ο παλαίμαχος άσος. «Μια από τις βασικές στοχεύσεις του Μουντιάλ θα είναι τα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων σε οικολογικά θέματα», υπογράμμισε το -άλλοτε- «φαινόμενο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η μασκότ έχει τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, δηλαδή κίτρινο σώμα με πράσινο σορτσάκι, πράσινα μάτια και μπλε κέλυφος στο κεφάλι, ενώ φορά μία άσπρη μπλούζα στην οποία αναγράφεται «Βραζιλία 2014». Όνομα πάντως η μασκότ δεν έχει ακόμη. Οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι θα τη «βαφτίσουν» μέσω ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τα τρία υποψήφια ονόματα είναι «Αμιζούμπι», «Φουλέκο» και «Ζουζέκο».

Ο αρμαδίλος, λοιπόν, μπορεί ακόμη να ψάχνει την «ταυτότητά» του, όχι όμως και το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης: αυτό θα είναι το «Tatu Bola Bom», που θα ερμηνεύσει ο Αρλίντο Κρουζ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις