Η ταινία «Silver Linings Playbook» πρώτευσε στο Φεστιβάλ Τορόντο

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 14:10
UPD:29/11/2012 12:17

Οι θετικές κριτικές των ειδικών, μιλούν για μια εξαιρετική ερμηνεία από την Τζένιφερ Λόρενς που θεωρούν πως θα διεκδικήσει υποψηφιότητα για Όσκαρ, στη φωτογραφία με τον συμπρωταγωνιστή της, Μπράντλεϊ Κούπερ, σε σκηνή της ταινίας.

A- A A+

Η ταινία «Silver Linings Playbook», του Αμερικανού σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ο. Ράσελ - γνωστού από την ταινία «The Fighter»- απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Η μαύρη κωμωδία - στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς- κέρδισε το βραβείο κοινού στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του κινηματογράφου, με 372 ταινίες από 72 χώρες.

Η νικήτρια ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μάθιου Κουίκ και παρουσιάζει την ιστορία της επιστροφής ενός δασκάλου στο σπίτι των γονιών του (Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζάκι Γουέβερ), μετά από τον οχτάμηνο εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική και αφού τον εγκατέλειψε η σύζυγος του. Στο μέρος που μεγάλωσε συναντά μια περίεργη χήρα, η οποία υπόσχεται να τον βοηθήσει να κερδίσει ξανά τη σύζυγό του, αλλά με ένα αντάλλαγμα...

Η ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ βραβεύτηκε, αφήνοντας πίσω ταινίες που συμμετείχαν επίσης στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Καναδά, όπως το «Argo» του Μπεν Άφλεκ και το «The Master» του Τόμας Αντερσον.

REUTERS

Μια μόνο διάκριση

Το Φεστιβάλ του Τορόντο δεν έχει κριτική επιτροπή και διαγωνιστικό τμήμα και δίδει μόνο μια διάκριση, το Βραβείο Κοινού, που προκύπτει από τις ψήφους του κόσμου που παρακολούθησε το Φεστιβάλ και πρότεινε την ταινία της προτίμησής του. Στις ταινίες που έχουν πάρει το πολύ έγκυρο Βραβείο Κοινού περιλαμβάνονται το «Hotel Rwanda», «Slumdog Millionaire» και «The King's Speech». Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 21 Νοεμβρίου 2012.

Προτεινόμενα για εσάς