Σούπερ Λίγκα: Συγκάτοικος του Ολυμπιακού στην κορυφή ο Πανιώνιος

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 22:24
UPD:22:40

A- A A+

Οι «κυανέρυθροι» ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, αφού είναι οι μοναδικές ομάδες που διατηρούν το απόλυτο των νικών στις έως τώρα αναμετρήσεις τους. Ο αγώνας, πάντως, θα μείνει στην ιστορία επειδή όλα τα γκολ προήλθαν από... "φίλια πυρά". Την αρχή έκανε ο Σίσιτς στο 30΄, ο Βάλντο «σκότωσε» για δεύτερη φορά τον Γουναρίδη στο 54΄ και ο Κουλουχέρης «κάρφωσε» τον Περιστερίδη στο 84΄. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη ήττα του ΟΦΗ στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ αμφότερες οι ομάδες δέχθηκαν τα πρώτα γκολ τους στη διοργάνωση.

Οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν "ανοιχτά" από την αρχή, με τον Πανιώνιο να έχει εμφανώς καλύτερη οργάνωση και κυκλοφορία της μπάλας στο παιχνίδι του. Από την άλλη πλευρά οι Κρήτες περίμεναν τα πάντα από τον Σίσιτς, που είχε μεν διάθεση αλλά και αρκετές ημιτελείς προσπάθειες. Παρά το ρυθμό, πάντως, η φάση που "χαρακτήρισε" το πρώτο ημίχρονο ήταν το αυτογκόλ του Σλοβένου. Ο Μενδρινός εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σίσιτς στο πρώτο δοκάρι έβαλε "άτσαλα" το πόδι δίνοντας ύψος στην μπάλα και ο Γουναρίδης αντέδρασε εντελώς ερασιτεχνικά, αφού αν και την έβλεπε να κατεβαίνει προς την εστία του δεν την πέταξε κόρνερ αλλά την άφησε να αναπηδήσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του από τα φάλτσα που είχε πάρει. Απίστευτη φάση, από αυτές που σπάνια βλέπει κάποιος...

Στο 54΄ ο Βάντο σκόραρε επίσης εις βάρος της ομάδας του προσπαθώντας να αποκρούσει τη σέντρα του Κούρου, ενώ στο 56΄ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Σίσιτς από μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου, με τον τελευταίο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 65΄ να «σφραγίσει» τη νίκη του Πανιωνίου, όταν μόνος με την εστία μετά από άστοχη έξοδο του Γουναρίδη έστειλε την μπάλα άουτ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 84΄, όταν από γύρισμα του Σίσιτς ο Κουλουχέρης λάθεψε στην απόκρουσή του. Στο διάστημα που απέμενε ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε αλλά δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα του επέτρεπαν να φτάσει στην ισοφάριση και να διατηρήσει το αήττητο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις