Υποτιμητικά σχόλια παραδέχεται ο Ρόμνεϊ για τους ψηφοφόρους Ομπάμα

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 07:38
UPD:11:52

Παραδέχτηκε τα «υποτιμητικά» σχόλια που έκανε για τους υποστηρικτές του αμερικανού προέδρου ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος σε βίντεο από κρυφή κάμερα μιλάει για «νοοτροπία θύματος» που διέπει τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών.

A- A A+

Παραδέχτηκε τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε για τους υποστηρικτές του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μιτ Ρόμνεϊ, χωρίς ωστόσο να τα ανασκευάσει.

«Δεν είναι κομψά. Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι», δήλωσε ο Ρόμνεϊ, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό είναι το μήνυμα που δίνω δημοσίως», καθώς εμφανίστηκε εσπευσμένα σε συνέντευξη Τύπου στην Καλιφόρνια για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Το αμερικανικό περιοδικό Mother Jones δημοσίευσε χθες βίντεο από κρυφή κάμερα, στο οποίο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος μιλάει υποτιμητικά για τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, υποστηρίζοντας ότι εξαρτώνται πλήρως απάο το κράτος.

REUTERS

«Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του (με τον Ομπάμα) και θα τον ψηφίσει ό,τι και να γίνει» ακούγεται να λέει ο Ρόμνεϊ, αναφερόμενος στο ποσοστό των Αμερικανών που δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος.

«Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, που εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι’αυτούς, που πιστεύουν ότι δικαιωματικά πρέπει να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, τρόφιμα, στέγη» ακούγεται να λέει ο Ρόμνεϊ.

Η ημερομηνία που καταγράφηκε το γεγονός δεν καθορίζεται στο βίντεο και το μόνο πρόσωπο που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει είναι του Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς η εικόνα είναι θολή.

«Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι», υποστηρίζει στο επίμαχο βίντεο ο Ρόμνεϊ, μιλώντας σε ακροατήριο που αποτελείται από χορηγούς της εκστρατείας του.

Οι Δημοκρατικοί έσπευσαν να επωφεληθούν από τα σχόλια του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.

«Είναι δύσκολο να είναι ως πρόεδρος χρήσιμος για όλους τους Αμερικανούς, όταν υποτιμητικά διαγράφει το μισό έθνος» ανέφερε σε δήλωση του ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, Τζιμ Μεσίνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή