Μπάσκετ: Η media day του Ολυμπιακού

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 17:08
UPD:17:11

A- A A+

Η ομάδα της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ, ενώ οι ιδιοκτήτες των «ερυθρόλευκων», Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς και ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου, Γιώργος Μπαρτζώκας, απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

«Ονειρεύομαι να είμαστε στο Λονδίνο. Κατά τα 11/14 η ομάδα έμεινε ίδια. Έχουν προστεθεί δύο παίκτες, ο Περπέρογλου και ο Μαυροειδής. Θα μας ενισχύσουν σημαντικά. Η ομοιογένεια της ομάδας θα αποτελέσει φέτος το δυνατό μας σημείο. Οι αντίπαλοι λένε ότι μας ξέρουν. Αφού μας ξέρουν, ας μας αντιμετωπίσουν. Στην Ελλάδα είναι γνωστοί οι στόχοι. Αντίπαλός μας είναι ο Παναθηναϊκός», δήλωσε πρόεδρος της της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Δηλώσεις Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

Δηλώσεις Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, με τη σειρά του, εστίασε στην πρόσληψη του κ. Μπαρτζώκα: «Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ να αναλαμβάνει τον πρωταθλητή Ευρώπης Έλληνας προπονητής. Είμαστε σίγουροι για την επιλογή αυτή και νομίζω πως θα πάμε καλά».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκαςν ευχαρίστησε τους αδελφούς Αγγελόπουλους για την ευκαιρία: «Ευχαριστώ θερμά τους κυρίους Αγγελόπουλους που βρίσκομαι εδώ να καθοδηγώ μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Έχω πλήρη συναίσθηση σε ποιο κλαμπ βρίσκομαι: στο μεγαλύτερο της Ελλάδας. Είμαι έτοιμος. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Εμείς δεν σκεφτόμαστε τώρα το Μάιο. Βλέπουμε μόνο τι θα γίνει στην επόμενη προπόνηση, στον επόμενο αγώνα. Ελπίζω το Μάιο να γελάμε».

Γ. Μπαρτζώκας: Να χαμογελάμε τον Μάιο

Γ. Μπαρτζώκας: Να χαμογελάμε τον Μάιο

Ερωτηθείς για το πόσο θα βοηθήσει στη δουλειά του η παραμονή του "βασικού κορμού", παραδέχθηκε ότι διευκολύνει «αφάνταστα, ήταν επιλογή της διοίκησης και με τη σύμφωνη γνώμη μου να διατηρηθεί ο ίδιος κορμός».

Όσο για το τι επιδιώκει βραχυπρόθεσμα; «Να βοηθήσουμε να εκφραστεί το ταλέντο των παικτών κι εμείς να επέμβουμε όσο χρειάζεται, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Γι΄ αυτό δώσαμε και θα δώσουμε κι άλλα φιλικά, ώστε να αναδειχθούν οι αδυναμίες μας. Θα είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου».

Στη συνέχεια η κουβέντα... άναψε, όταν η συζήτηση έφτασε στην πρόσφατη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά ως δεύτερος. «Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για τη δεύτερη θέση; Συμφωνώ με τον κ.Γιαννακόπουλο. Τι να πω; Από τη στιγμή που δεν άλλαξε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πράγματι, με αυτή τη σύνθεση ο Ολυμπιακός ξεκινά δεύτερος» δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Επίσης, σχετικά με τη συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θέλω να επισημάνω κάτι ακόμη. Δήλωσε πως τις προηγούμενες χρονιές το μπάτζετ του Παναθηναϊκού ήταν 35 εκατ. ευρώ. Από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς όμως οι καθαρές αποδοχές των παικτών, προπονητών, μάνατζερ το σύνολο που δηλώνεται είναι 13 εκατ. ευρώ. Κάποιο από τα δύο, λοιπόν, δεν είναι αλήθεια. Και κάτι ακόμη: το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι 75 εκατ. ευρώ. Του Παναθηναϊκού είναι 300 χιλιάδες».

Β. Σπανούλης: «Ταμείο» στο τέλος της χρονιάς

Β. Σπανούλης: «Ταμείο» στο τέλος της χρονιάς

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος άλεσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να στηρίξει την ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο: «Ανανέωσαν 1.000 κάτοχοι διαρκείας από πέρυσι και έχουμε και 500 καινούριους. Η Ευρωλίγκα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Περιμένω πως η αλλαγή των ημερών διεξαγωγής (Πέμπτη και Παρασκευή) θα βοηθήσει τη διοργάνωση. Ειδικά η Παρασκευή είναι μία καλή ημέρα για να έρθουν οικογένειες».

Όταν ζητήθηκε ένα σχόλιο για τη συνέντευξη του Ηλία Λιανού, αναφορικά με την περίπτωση του Καββαδά, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρότεινε «να απαντήσει ο Σκινδήλιας που του έστελνε... sms όλο το καλοκαίρι o Λιανός». Έτσι κι έγινε, με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδήλια, να δηλώνει: «Ήρθαμε σε συμφωνία στις 31 Ιουλίου και στη συνέχεια τα βρήκαμε με τον παίκτη. Ο κ.Λιανός υπαναχώρησε και δεν έγινε η μεταγραφή στον Ολυμπιακό». Τότε ο Γιώργος Αγγελόπουλος πρόσθεσε: «Να ξέρετε πως τον Καββαδά τον θέλαμε για φέτος, όχι για του χρόνου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις