Αποφασιμένος να επιστρέψει ο Κουμπίτσα

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 19:25
UPD:19:25

A- A A+

Ο Πολωνός οδηγός έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά να τρέχει αγώνες και ειδικότερα ράλι, ένας θεσμός που του έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Οι επιτυχία δεν άργησε να έρθει καθώς στην πρώτη του κιόλας παρουσία, κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη. Ηταν πριν από περίπου δέκα ημέρες στον αγώνα Ronde Gomitolo di Landa Rally, όπου στο μπάκετ ενός Subaru Impreza WRC ήταν ο ταχύτερος όλων, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τότε αναθάρρησαν όλοι ότι η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Πολωνού είχε ξεκινήσει.

Πριν προλάβει όμως να χαρεί ήρθε το ατύχημα την περασμένη Κυριακή στο ράλι San Martino di Castrozza. Ευτυχώς ο Κουμπίτσα και ο συνοδηγός του Γιάκουμπ Γκέρμπερ δεν τραυματίστηκαν αλλά το αυτοκίνητο υπέστη σημαντικές ζημιές. Όλα συνέβησαν όταν ο 27χρονος Πολωνός οδηγός έχασε τον έλεγχο του Subaru Impreza WRC, χτύπησε σε ένα δέντρο για να καταλήξει τελικά σε ένα χαντάκι. Αυτό δεν ήταν το μοναδικό συμβάν καθώς νωρίτερα στο shakedown είχε ένα ακόμη ατύχημα αλλά οι ζημιές επισκευάστηκαν και έτσι συμμετείχε κανονικά στον αγώνα.

Παρά το ατυχές περιστατικό ο Κουμπίτσα αρνείται να ακολουθήσει τις συμβουλές που του δίνονται και αναφέρουν ότι θα ήταν καλύτερα να συνεχίσει την αποθεραπεία του παρά να διακινδυνεύει την κατάστασή του με το να συμμετάσχει σε «μικρά» ράλι.

«Δεν οδηγούσα επικίνδυνα. Απλώς ο δρόμος ήταν πιο βρώμικος από ό,τι συνήθως. Προς το παρόν θα επικεντρωθώ στην αποκατάσταση. Τα σχέδια μου για το μέλλον θα γίνουν γνωστά πολύ σύντομα», δήλωσε ο 27χρονος Πολωνός. Όπως μάλιστα αναφέρουν δημοσιεύματα της χώρας του το αυτοκίνητο του επισκευάζεται ώστε να είναι έτοιμο προκειμένου να ξανατρέξει σε αγώνες.

Αυτό πάντως που είναι εμφανές από τις δύο μέχρι στιγμής εμφανίσεις του, είναι πως ο Πολωνός δεν έχει αποκτήσει πλήρη κινητικότητα στο δεξί του χέρι. Μην ξεχνάμε ότι πριν από 19 μήνες ήταν θύμα ενός πολύ άσχημου ατυχήματος σε ράλι που διεξήχθη στην Ανδόρα.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε και τον κίνδυνο (αρχικά) να χάσει το χέρι του δεν λύγισε και προσπαθεί να επιστρέψει στους αγώνες. Όπως δήλωσε μάλιστα, γνωρίζει ότι στο άμεσο μέλλον δεν έχει ελπίδα να ξαναβρεθεί στη Formula 1, αλλά αρνείται να κλείσει το συγκεκριμένο κεφάλαιο οριστικά, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν θα νιώθει άσχημα αν δεν καταφέρει να επιστρέψει.

«Προς το παρόν, είμαι σε θέση να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο ράλι και όχι ένα μονοθέσιο. Εχω ακόμη πολλούς περιορισμούς στο να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο σε μία πίστα. Και δε μιλάω για τη Formula 1, αλλά οποιοδήποτε μονοθέσιο».

Όταν ρωτήθηκε πότε πιστεύει ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει αποκρίθηκε ότι δεν γνωρίζει καθώς δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνον υπογραμμίζοντας «θα ακουστεί περίεργο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Και το να πιστεύεις δεν στοιχίζει τίποτα. Εξακολουθώ να το πιστεύω, αλλά παράλληλα είμαι και ρεαλιστής. Ο δρόμος που έχω ακόμη μπροστά μου είναι πολύ μεγάλος και απαιτείται πολύ δουλειά. Εάν δε μπορέσω να επιστρέψω στη Formula 1 δε σημαίνει ότι θα νιώθω σα χαμένος», δήλωσε σε συνέντευξή του σε Ιταλικό μέσο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις