Μουντιάλ 2014: Να «μετακομίσει» στο Νόβι Σαντ θέλει η Σερβία

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 19:43
UPD:19:43

Οι Σέρβοι έχουν δηλώσει ως έδρα τα γήπεδα του Ερυθρού Αστέρα («Μαρακανά») και της Παρτιζάν Βελιγραδίου, όμως τώρα επιθυμούν να παίξουν στο Νόβι Σαντ, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

A- A A+

Οι Σέρβοι έχουν δηλώσει ως έδρα τα γήπεδα του Ερυθρού Αστέρα («Μαρακανά») και της Παρτιζάν Βελιγραδίου, όμως τώρα επιθυμούν να παίξουν στο Νόβι Σαντ, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Οι «πλάβι» έτυχαν την περασμένη εβδομάδα πολύ θερμής υποστήριξης στη συγκεκριμένη πόλη από 15.000 οπαδούς, στην επιβλητική νίκη 6-1 επί της Ουαλίας και ο Μιχαΐλοβιτς αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί η αλλαγή της έδρας. «Εξαρτάται από τους Βέλγους να αποδεχθούν την αλλαγή και την UEFA να την εγκρίνει. Εάν το κάνουν αυτό, θα παίξουμε στο Νόβι Σαντ. Εάν όχι, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να μείνουμε στο Βελιγράδι, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο» δήλωσε ο 43χρονος τεχνικός στα σερβικά ΜΜΕ και συνέχισε: «Οι παίκτες κι εγώ ζητήσαμε από την ομοσπονδία να διεξαχθεί ο αγώνας στο Νόβι Σαντ, επειδή έχουμε βαρεθεί να μας αποδοκιμάζουν και να μας προσβάλλουν στο Βελιγράδι, όπου οι φιλοξενούμενες ομάδες αισθάνονται περισσότερο εντός έδρας απ΄ ότι εμείς. Δεν θέλω οι αντίπαλοί μας να έχουν αυτό το πλεονέκτημα στην έδρα μας, επειδή εμείς δεν έχουμε αυτό το προνόμιο, όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας».

Η εθνική Σερβίας έτυχε κάκιστης στήριξης από τους φιλάθλους σε ολόκληρη τη διάρκεια των προκριματικών του EURO 2012, τόσο όταν αγωνιζόταν στο «Μαρακανά» του Ερυθρού Αστέρα, όσο και στο γήπεδο της Παρτιζάν. Ειδικά ο τερματοφύλακας της Παρτιζάν, Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς, βρέθηκε στο «στόχαστρο» των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα στη διάρκεια των αναμετρήσεων της εθνικής, καθώς εντάχθηκε το 2010 στο δυναμικό των πρωταθλητών Σερβίας, έχοντας αγωνιστεί στα πρώτα βήματα της καριέρας του στον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο 29χρονος γκολκίπερ, μάλιστα, είχε δεχθεί επίθεση από οπαδούς του Αστέρα, αρκετές ώρες πριν από την αναμέτρηση των «πλάβι» με την Ιταλία στη Γένοβα για τα προκριματικά του EURO 2012, η οποία τελικά διακόπηκε, λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν Σέρβοι οπαδοί.

Οι αποδοκιμασίες από 5.000 οπαδούς στο φιλικό της Σερβίας με την Ιρλανδία τον περασμένο Αύγουστο, στο Βελιγράδι, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τον παλαίμαχο διεθνή αμυντικό, ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει η εθνική στην πρωτεύουσα, εάν οι φίλαθλοι επιδείξουν «καλή» διαγωγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις