Ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει Λίβυους να βοηθούν τον Κρις Στίβενς

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 22:07
UPD:23:13

Ενας φύλακας της πολιτοφυλακής της λιβυκής κυβέρνησης τακτοποιεί ένα σημείωμα από Λίβυους που τάχθηκαν κατά της επίθεσης, στην κύρια είσοδο του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

A- A A+

Ερασιτεχνικό βίντεο, γυρισμένο στις 11 Σεπτεμβρίου μετά την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, δείχνει Λίβυους να προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια σε έναν άνδρα ο οποίος ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Κρις Στίβενς.

Σύμφωνα με τις εικόνες, ο Στίβενς βρίσκεται αναίσθητος στο πάτωμα ενός δωματίου της αμερικανικής πρεσβείας γεμάτο από καπνούς, όταν τον βρίσκουν και τον βγάζουν έξω διαδηλωτές.

Ένας από τους νεαρούς που είχαν μαζευτεί γύρω από τον Στίβενς φώναξε: «Υπάρχει κανένας γιατρός; Κάποιος που να ξέρει από ιατρική;» ενώ ένας άλλος έβαλε το χέρι του στο λαιμό του θύματος για να δει αν αναπνέει ακόμα, σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. «Ο άνδρας είναι ζωντανός, ο Θεός είναι μεγάλος», ακούστηκε.

Ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν στη Βεγγάζη αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης από ρουκέτες που εξαπέλυσαν άγνωστοι, την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το κτήριο του προξενείου. Πλήθος διαδηλωτών διαμαρτυρόταν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ για την αντι-ισλαμική ταινία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Μ. Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο,Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή