Champions League: «Εσπασε» η έδρα του Ολυμπιακού από τον πρώτο αγώνα

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 23:36
UPD:19/09/2012 00:10

A- A A+

Η πειραϊκή ομάδα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, είχε κακή αμυντική λειτουργία, ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού και κινδύνεψε με βαρύτερη σε έκταση ήττα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χέβεντες στο 41΄, ο Αμπντούν ισοφάρισε στο 58΄ αλλά στο επόμενο λεπτό ο Χούντελαρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μασάντο στο 5ο λεπτό, που βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σάλκε αλλά το πλασέ του κόντραρε ο Παπαδόπουλος. Η συνέχεια όμως ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, αφού η γερμανική ομάδα κέρδισε τη μάχη στη μεσαία γραμμή, «κατέστρεψε» την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» τους οποίους «έκοψε» στη μέση, έλεγξε το ρυθμό και πέτυχε κανονικό γκολ με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο 38΄, το οποίο (κακώς) ακυρώθηκε. Ακόμη κι έτσι όμως η ομάδα του Ζαρντίμ δεν μπόρεσε να μπει στα αποδυτήρια ισόπαλη, αφού στο 41΄ ο Χέβεντες έκανε το 0-1 με κεφαλιά, σε κόρνερ του Φαρφάν.

Στο 57΄ ο Φουστέρ θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ούνερσταλ, αλλά στο 58΄ ο Αμπντούν εκμεταλλεύτηκε την «αναταραχή» στη γερμανική περιοχή και ισοφάρισε. Φευ, όμως, η χαρά των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και των φιλάθλων τους δεν κράτησε παρά ένα λεπτό, αφού στο 59΄ ο Χούντελααρ «ξαναπάγωσε» το φαληρικό γήπεδο. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που «πελαγοδρομούσε», η Σάλκε κέρδισε και πέναλτι στο 61ο λεπτό, σε ανατροπή του Μπαρνέτα από τον Μανωλά, αλλά ο Χούντελααρ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μέγιερι. Η διπλή αλλαγή του Ζαρντίμ στο 69΄ (μπήκαν Μήτρογλου, Γκρέκο) δεν είχε αποτέλεσμα, αφού στο διάστημα που απέμεινε οι Γερμανοί κράτησαν άνετα το σκορ, απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν είχε άλλες «ανάσες». Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, πάντως, αν ο Τζιμπούρ λειτουργούσε αλτρουιστικά και πάσαρε στον Μήτρογλου αντί να προσπαθήσει να σκοράρει από τη γραμμή του άουτ, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» το βαθμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις