Ζαρντίμ: «Οχι συγκρίσεις με πέρυσι...»

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 01:16
UPD:01:20

«Τα προβλήματα στην άμυνα έχουν να κάνουν με τη συνολική παρουσία της ομάδας και όχι με ατομικά λάθη», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

A- A A+

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε από τους εκπρόσωπους του Τύπου και απάντησε για:

Την εικόνα του αγώνα: «Το παιχνίδι πέρασε από διάφορα στάδια. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, ήμασταν δυνατοί και είχαμε τις καλύτερες στιγμές για να σκοράρουμε. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, ύστερα από αρκετές ευκαιρίες που χάσαμε. Υπήρχαν, βέβαια, κι άλλες στιγμές που η Σάλκε ήταν καλύτερη. Δεχθήκαμε το 2-1 ένα λεπτό μετά την ισοφάριση κι αυτό επηρέασε την ψυχολογία της ομάδας».

Tα "φτηνά" γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός: «Τα προβλήματα στην άμυνα έχουν να κάνουν με τη συνολική παρουσία της ομάδας και όχι με ατομικά λάθη».

Την ομάδα που αγωνίστηκε στο περυσινό Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες. Πέρυσι η ομάδα έπαιζε με τέσσερις έμπειρους παίκτες στην άμυνα, φέτος από τους τέσσερις που άρχισαν το ματς μόνο ο Τοροσίδης έχει εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο Χολέμπας στα περισσότερα ματς έπαιζε αριστερά στη μεσαία γραμμή».

Την επιλογή του τερματοφύλακα: «Απλά, αποφάσισα να παίξει στο συγκεκριμένο ματς ο Μέγιερι».

Τις πολλές αλλαγές στην άμυνα: «Ο Κοντρέρας ήταν τραυματίας, ο Μανωλάς έπαιξε στα Γιάννενα... Όλοι οι παίκτες είναι στις επιλογές μας και διαθέσιμοι για τις ανάγκες που έχει η ομάδα».

Το πρόβλημα στις «στημένες» μπάλες: «Όντως έχουμε πρόβλημα. Δεχθήκαμε το γκολ από στημένη φάση, αλλά έχουμε πετύχει κι εμείς τρία γκολ από στημένες φάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Το αν θα άλλαζε 11άδα σε περίπτωση επανάληψης του αγώνα: «Όχι. Οι παίκτες θα ήταν οι ίδιοι, αλλά θα ήθελα άλλο αποτέλεσμα. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις πέντε πολύ καλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και να πετύχουμε περισσότερα από ένα γκολ».

Το αν ρίσκαρε με την άμυνα που παρέταξε: «Ναι, ήταν ρίσκο αλλά εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου και πιστεύω πως μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα όλοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν βασιζόμαστε σε πρόσωπα, αλλά σε όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα».

Την αλλαγή του Αμπντούν: «Αποφάσισα να αλλάξουμε τη στρατηγική μας και να ενισχύσουμε τη μεσαία γραμμή, βάζοντας τέσσερις παίκτες εκεί και δύο στην επίθεση. Αλλάξαμε θέσεις τους παίκτες. Ο Γκρέκο έπαιξε αριστερά, ο Μασάντο μετατοπίστηκε δεξιά».

Την έλλειψη ηρεμίας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Πιστεύω ότι δείξαμε καλή συμπεριφορά στο ματς, με την έννοια ότι μπήκαμε δυναμικά στο πρώτο μέρος και είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Δεν πετύχαμε όμως το γκολ για να πάρουμε το πλεονέκτημα, αντίθετα το πήρε η Σάλκε από μια στημένη φάση, που επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Στο ημίχρονο μίλησα με τους παίκτες και είπαμε να μπούμε δυνατά στο δεύτερο μέρος, όπως στο πρώτο. Πιστεύω πως το καταφέραμε, αλλά μετά την ισοφάριση δεχθήκαμε δεύτερο γκολ έπειτα από ένα λεπτό. Είναι φυσιολογικό να επηρεαστούν οι παίκτες από αυτή την εξέλιξη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις