Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ανταμς παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο ύστερα από 44 ημέρες

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 18:58
UPD:18:58

Μια μοναδική πρωτιά απολαμβάνει πλέον η Νεοζηλανδή Βάλερι Άνταμς, η οποία στέφθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης 44 ημέρες μετά τη λήξη των Αγώνων του 2012 και σε απόσταση 18.000 χιλιομέτρων από την έδρα τέλεσή τους, το Λονδίνο!

A- A A+

Η Ανταμς ήταν δεύτερη στον τελικό της σφαιροβολίας, στις 6 Αυγούστου, αλλά της απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο επειδή η Ναζντέγια Όσταπτσουκ, που είχε πρωτεύσει, βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Η απονομή έγινε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Όκλαντ. Πλαισιωμένη και από άλλους Νεοζηλανδούς αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στην αγγλική πρωτεύουσα, η 27χρονη αθλήτρια ανέβηκε σε μια εξέδρα και παρέλαβε το χρυσό «έπαθλό» της από τον γενικό κυβερνήτη της χώρας, Τζέρι Ματεπάρεϊ, πριν ακουστεί ο εθνικός ύμνος. «Ευχαριστώ πάρα πολύ το λαό της Νέας Ζηλανδίας για την αγάπη και την υποστήριξή του στο πρόσωπό μου. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ για εσάς» είπε η Άνταμς, εμφανώς συγκινημένη, ενώπιον 2.000 παρευρισκομένων.

«Επιτέλους το πήρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω... Τώρα είναι καιρός να πάμε μπροστά και να το ευχαριστηθώ. Υπάρχουν μόνο έξι από αυτά τα μετάλλια στη χώρα μας» δήλωσε η Άνταμς. Από την πλευρά της, η 31χρονη Όσταπτσουκ τιμωρήθηκε την περασμένη εβδομάδα με αποκλεισμό ενός έτους, αντί για δύο που προβλέπεται από τον κανονισμό αντιντόπινγκ, μετά την ομολογία του προπονητή της ότι «μόλυνε» την τροφή της με στεροειδή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις