Champions League: Νίκες για Μπάρτσα, Μπάγερν, Μάντσεστερ

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 23:59
UPD:20/09/2012 00:34

Μέσι και Βίγια πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας τους επί της Σπαρτάκ Μόσχας.

A- A A+

Απόψε διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις στους ομίλους 5-8, με τις Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνουν δύσκολα το πρώτο τρίποντο, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι να μένει στο 2-2 με τη Γιουβέντους στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ να επικρατεί εκτός έδρας της Λιλ με 3-1, ξαφνιάζοντας ευχάριστα την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Στον 5ο όμιλο και την Αγγλία, ο νεαρός Βραζιλιάνος Όσκαρ είχε το όνομα, είχε και τη χάρη. Με δύο γκολ για... Όσκαρ σε ένα δίλεπτο (31΄, 33΄) έβαλε την Τσέλσι σε θέση οδηγού, αλλά η Γιουβέντους δεν είναι τυχαία ομάδα. Έτσι, αφού αρχικά ο Βιντάλ μείωσε στο 38΄, ο Κουαλιαρέλα έδωσε το βαθμό στους «μπιανκονέρι» σκοράροντας στο 80΄. Στο άλλο ματς του ομίλου η Σαχτάρ Ντόνετσκ δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη δανέζικη Νόρτζελαντ, της οποίας επικράτησε με 2-0 (44΄,76΄ Μκιταριάν).

Για τον 6ο όμιλο, η Μπάγερν νίκησε στη Γερμανία τη Βαλένθια με 2-1, πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Σβαϊνστάιγκερ (38΄) και Κρόος (76΄), για να μειώσει απλώς για τις «νυχτερίδες» στις καθυστερήσεις ο Βαλντές. Η έκπληξη της βραδιάς, όμως, έγινε στη Λιλ, όπου οι «λιλουά» ηττήθηκαν με 3-1 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (6΄ Βολόντκο, 20΄ Ροντιόνοφ, 43΄ Ολέχνοβιτς - 60΄ Τσέτζου). Οι Γάλλοι έχαναν σωρηδόν τις ευκαιρίες, οι Λευκορώσοι σκόραραν σχεδόν σε όλες τις αντεπιθέσεις τους στο πρώτο ημίχρονο και κάπως έτσι έγινε το «διπλό», που ελάχιστοι ανέμεναν.

Το γκολ του Τόνι Κρος στο 76’.

Στη Βαρκελώνη παίχθηκε το θρίλερ της βραδιάς, με την Μπαρτσελόνα να χάνει τον Πικέ μόλις από το 10ο λεπτό (πρόβλημα στον αστράγαλο), να προηγείται ύστερα από λίγο της Σπαρτάκ Μόσχας με τον Τέγιο (14΄), αλλά τους Ρώσους να αντιδρούν και να μπαίνουν αυτοί σε θέση οδηγού, με αυτογκόλ του Ντάνι Άλβες (29΄) και τέρμα του Ρόμουλο (59΄), Στο σημείο εκείνο, όμως, πήρε «μπροστά» ο Λιονέλ Μέσι, που έως τότε ήταν «σβηστός». Ο θαυματουργός Αργεντινός «χάιδεψε το γκάζι» και αφού ισοφάρισε (ασίστ του Τέγιο) στο 72ο λεπτό, έκανε με κεφαλιά (!) το 3-2 στο 80΄, από σέντρα του Σάντσες. Όσον αφορά τον Πικέ, η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για απουσία 2-3 εβδομάδων, που σημαίνει ότι η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (7 Οκτωβρίου, «Καμπ Νου») καθίσταται αμφίβολη. Στο άλλο παιχνίδι του 7ου ομίλου Σέλτικ και Μπενφίκα έμειναν στο 0-0 στη Γλασκόβη, στο μοναδικό αποψινό ματς που δεν σημειώθηκε γκολ.

Στον 8ο και τελευταίο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ίδρωσε» για να νικήσει τη Γαλατασαράι με 1-0, με γκολ του Κάρικ στο 7ο λεπτό. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, αντιστάθηκε, πίεσε, είχε δοκάρια και ευκαιρίες αλλά έφυγε ηττημένη από το «Όλντ Τράφορντ», ενώ ο Μουσλέρα απέκρουσε πέναλτι του Νάνι. Στην Πορτογαλία, τέλος, η Κλουζ έκανε την έκπληξη και νίκησε την Μπράγκα με 2-0 (19΄, 34΄ Μπάστος), με τον Παντελή Καπετάνο να αγωνίζεται σε ολόκληρο τον αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις