«Κόπηκε» η αντιισλαμική ταινία στη Σιγκαπούρη

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 09:15
UPD:09:15

Το You Tube έχει ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στην αντιισλαμική ταινία σε αρκετές χώρες, όπως οι γειτονικές στην Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Ινδονησία, στην Σαουδική Αραβία και την Ινδία. Αλλες χώρες, όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, έχουν από μόνες τους απαγορεύσει την πρόσβαση σε αυτήν.

A- A A+

Οι αρχές της Σιγκαπούρης απέσυραν από το YouTube την αντιισλαμική ταινία, που προκάλεσε βίαια επεισόδια σε πολλές αραβομουσουλμανικές χώρες.

«Το περιεχόμενο αυτό δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μετά το αίτημα απόσυρσής του από την κυβέρνηση», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα, όταν κάποιος κάνει κλικ στο βίντεο της «Αθωότητας των Μουσουλμάνων».

Το You Tube έχει ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στην ταινία σε αρκετές χώρες, όπως οι γειτονικές στην Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Ινδονησία, στην Σαουδική Αραβία και την Ινδία. Αλλες χώρες, όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, έχουν από μόνες τους απαγορεύσει την πρόσβαση σε αυτήν

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σιγκαπούρης ζήτησε να σταματήσει η προβολή της μέσω Διαδικτύου επικαλούμενο «λόγους ασφαλείας, αλλά και την πιθανότητα η ταινία να προκαλέσει ρήξη ανάμεσα στις διαφορετικές κοινότητες της χώρας».

Το 13% των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Σιγκαπούρης κατάγονται από τη Μαλαισία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή