Πώς "είδαν" Λονδίνο, Αμάν, Δαμασκός και Πεκίνο την ομιλία Μπους για το Μεσανατολικό

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2002 15:22
A- A A+

Η Βρετανία καλωσόρισε την ομιλία του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για το Μεσανατολικό, αλλά δήλωσε πως ο παλαιστινιακός λαός είναι αυτός που πρέπει να επιλέξει τον ηγέτη του.

Η Ιορδανία υποδέχθηκε ευνοϊκά την ομιλία Μπους για τη Μέση Ανατολή και δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον για να διευθετηθεί η ισραηλινο-αραβική σύγκρουση, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Αμάν.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πάντως ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη «πρέπει να προέλθουν από την ίδια την παλαιστινιακή κοινωνία».

Η Συρία τήρησε επισήμως σιγή μετά την ομιλία Μπους, με την οποία ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη Δαμασκό να καταστείλει "τρομοκρατικές" οργανώσεις, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να αποκλειστεί από οποιεσδήποτε συνομιλίες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Η Κίνα εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες του αμερικανού προέδρου να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ωστόσο συνέχισε να υποστηρίζει την ηγεσία του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ. «Ο πρόεδρος Αραφάτ εξελέγη από τον παλαιστινιακό λαό. Εχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιού Τζιανσάο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή