Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μαλάξα Χανίων -Υπό έλεγχο στη Σούδα

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 11:39
UPD:11:43
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη χορτολιβαδική περιοχή στη Μαλάξα Χανίων. Η φωτιά εξελίσσεται μέσα σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν ήδη χερσαίες δυνάμεις.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή από το Καλάμι μέχρι την Απτέρα στη Σούδα του δήμου Χανίων.

H φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε έξι εστίες και σε μέτωπο 3,5 χιλιομέτρων, πάνω από την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτεφρώθηκαν καλλιέργειες σε έκταση 10 στρεμμάτων και χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση 300 στρεμμάτων.

Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Οι φλόγες απείλησαν τον αρχαιολογικό χώρο της «Απτέρας» αλλά και κατοικίες, ωστόσο η άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως οφείλεται σε εμπρησμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή