Συμφωνία για την ανάπτυξη αφρικανικής δύναμης στο Μάλι

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 22:35
A- A A+

Σε συμφωνία για τους όρους που θα διέπουν την ανάπτυξη μιας αφρικανικής δύναμης σταθεροποίησης στο Μάλι, με αρχηγείο στην Μπαμακό, κατέληξαν το Μάλι και η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS).

«Θα πρέπει να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τη συμφωνία που μόλις συνάψαμε με τους αδελφούς μας στο Μάλι», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Ακτής Ελεφαντοστού, Πολ Κόφι Κόφι, έχοντας στο πλευρό του τον ομόλογό του του Μάλι, Γιαμούσα Καμάρα.

«Σήμερα, μπορεί κανείς να πει ότι το Μάλι και η ECOWAS συμφώνησαν για επιχειρήσεις στρατευμάτων στο έδαφος του Μάλι», πρόσθεσε. «Όταν μιλάμε για στρατεύματα, μιλάμε για στρατεύματα της ECOWAS και όχι ξένους. Και σε αυτό είναι σύμφωνο το Μαλί», διευκρίνισε ο Κόφι Κόφι.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Μάλι, Ντιονκουντά Τραορέ ζήτησε τη βοήθεια της ECOWAS, καθώς το βόρειο τμήμα της χώρας ελέγχεται πλέον για σχεδόν έξι μήνες από ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi), οι οποίες έχουν επιβάλει εκεί τη σαρία (ισλαμικό νόμο).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή