Ευ. Μεϊμαράκης: Η αλήθεια θα λάμψει

Ζήτησε αναπλήρωσή του μέχρι να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 06:02
UPD:10:44

«Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια», τόνισε χθες ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

A- A A+

«Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια», τόνισε χθες ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί. 

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για «νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου».

Τόνισε ακόμη ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε στους Αντιπροέδρους της Βουλής την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων, μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου ο φάκελος της υπόθεσης

Εν τω μεταξύ, ο φάκελος της επίμαχης δικογραφίας περνάει ξανά στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου. Την υπόθεση διερευνούσε από το 2010 το ΣΔΟΕ Οι σχετικές καταγγελίες αφορούν τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς της ΝΔ, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη.

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010 και εντός των ημερών θα υποβληθεί και η σχετική αναφορά για όσα στοιχεία εντοπίστηκαν όλο αυτό το διάστημα.

ΔΗΜΑΡ: «Πλήρης διαλεύκανση» στο ζήτημα εμπλοκής πολιτικών προσώπων

«Να διαλευκανθεί πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση το ζήτημα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά και αν φτάνουν, σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού», ζητά σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και καλεί όλους τους φορείς (εφορίες, τράπεζες κλπ) να συμβάλουν στην περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στη Δικαιοσύνη να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να υπάρξει απόδοση ευθυνών.

«Την ώρα που μεγάλα στρώματα της κοινωνίας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν υπόνοιες και σκιές στο πολιτικό σύστημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σε επίκαιρη ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ζητά εκ νέου απαντήσεις για τη διερεύνηση από το ΣΔΟΕ υποθέσεων πολιτικών προσώπων.

Όπως αναφέρει, στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ζητήθηκαν πληροφορίες εάν το ΣΔΟΕ ερευνά υποθέσεις πολιτικών προσώπων για τις οποίες έχει ανοίξει φακέλους. Τέθηκε επίσης το ερώτημα «πόσοι είναι οι φάκελοι που διερευνώνται, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

Η απάντηση ωστόσο που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2012, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσούκαλης, « είναι ελλιπής καθώς το μόνο στοιχείο που έθεσε υπόψιν μας είναι ότι οι έρευνες του ΣΔΟΕ αφορούν 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων» και για αυτό απευθύνει εκ νέου προς τον Υπουργό Οικονομικών τα εξής ερωτήματα:

« Πότε ξεκίνησαν οι έρευνες για τις υποθέσεις των 32 πολιτικών προσώπων, σε ποια φάση βρίσκονται και πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματά τους;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή