Να σφίξουν τα δόντια κάλεσε τα στελέχη των Ε.Δ. ο Κ. Παπούλιας

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 16:24
UPD:01/10/2012 15:19

«Να σφίξουν τα δόντια» στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα, κάλεσε τους επικεφαλής και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη σημερινή συνάντηση γνωριμίας με τους νεοπραχθέντες αντιστρατήγους, αντιναυάρχους και αντιπτεράρχους στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

A- A A+

«Να σφίξουν τα δόντια» στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα, κάλεσε τους επικεφαλής και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη σημερινή συνάντηση γνωριμίας με τους νεοπραχθέντες αντιστρατήγους, αντιναυάρχους και αντιπτεράρχους στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Παναγιωτόπουλου και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις», υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας, «είναι για τον ελληνικό λαό μια ασφάλεια ότι κανένας δεν μπορεί να σκεφθεί, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο ελληνικός λαός, ότι μπορεί να επιβουλευθεί τα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα ... Είναι οι υπερασπιστές της ενότητας των δικαίων του Ελληνισμού (και αυτό) είναι ένα καθήκον πατριωτικό. «Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι πάντοτε ήταν πατριώτες», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος προέρχεται από στρατιωτική οικογένεια.

«Ξέρω ότι έχετε προβλήματα. Τα έχουμε συζητήσει με τον υπουργό (ο οποίος) αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να μην υπάρξουν περικοπές», αλλά «είστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού και συμπάσχετε μαζί του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους ανώτατους αξιωματικούς των Ε.Δ., και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ξεπεράσουμε την κρίση», τούς ζήτησε να κάνουν υπομονή. «Θα μου πει κάποιος 'πόση υπομονή;' Τι να σας πω, θα σφίξουμε τα δόντια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, διαβεβαίωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ίστανται στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη που έχουν στους ώμους τους και θα φέρουν σε πέρας το έργο τους, απόλυτα αφοσιωμένες στον όρκο τους και στην αποστολή τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Όσο για τις περικοπές, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν, «για να κερδίσουμε έναν άλλο πόλεμο, ακήρυχτο αλλά ουσιαστικό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τον οικονομικό πόλεμο, ο οποίος επιβλήθηκε στη χώρα μας και από τις συμπληγάδες του οποίου πρέπει να περάσουμε και να σταθούμε όρθιοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή