Επιστροφή των «Αγανακτισμένων»

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 20:17
UPD:20:18

A- A A+

Οι «Αγανακτισμένοι» επιστρέφουν στην ισπανική πρωτεύουσα. Το μήνυμα είναι ένα: «Διάσωση της δημοκρατίας και όχι διάσωση της χώρας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς».

Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» έχουν βγει και πάλι στους δρόμους της Μαδρίτης, περικυκλώνοντας ακόμη και το κτήριο του ισπανικού Κοινοβουλίου. Ζητούν προάσπιση και ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών έναντι των έξωθεν επιβαλλόμενων μηχανισμών οικονομικής στήριξης.

Η συγκέντρωση γύρω από το Κοινοβούλιο έχει χαρακτήρα συμβολικό. Οι διοργανωτές μιλούν για παραίτηση της κυβέρνησης, αλλά και για ψήφιση ενός νέου Συντάγματος.

Οι συνελεύσεις σε κεντρικές γειτονιές της Μαδρίτης έχουν αρχίσει από το πρωί, με το Διαδίκτυο και πάλι να αποτελεί το βασικό επικοινωνιακό μοχλό. «Συγκέντρωση που θυμίζει αυτή της 23.2.1981 όταν οι στρατιωτικοί επιχείρησαν πραξικόπημα κατά της Ισπανικής Δημοκρατίας», υποστηρίζει το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα για να προκαλέσει όμως την αντίδραση του Σοσιαλιστικού Κόμματος που χαρακτηρίζει υπερβολική τη σύγκριση.

Είναι γεγονός πάντως ότι έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε κάτι παρόμοιο. Οι διοργανωτές επιμένουν στον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας και δεν προτίθενται να σπάσουν την αλυσίδα των 1.300 αστυνομικών.

Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή