Συλλαλητήρια κατά των μέτρων

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 11:14
UPD:15:26

A- A A+

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα χιλιάδες διαδηλωτές που αναποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ , αντιδρώντας στα προωθούμενα μέτρα που πλήττουν εισοδήματα και εργασιακά. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία έως το Σύνταγμα πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ.

Το παρών στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Α. Τσίπρας: O λαός δεν αντέχει άλλο αυτή την άδικη, μονόπλευρη εξόντωση

Α. Τσίπρας: O λαός δεν αντέχει άλλο αυτή την άδικη, μονόπλευρη εξόντωση

Σε μήνυμά του ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης σημείωσε ότι «οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία». Όπως επισήμανε, η Ελλάδα «αντί για πολιτικούς ηγέτες έχει πολιτικούς νάνους πρόθυμους να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση της τρόικα και των δανειστών» http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=2238876&preview=on .

Από την Ομόνοια η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι «για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης».

Α. Παπαρήγα: Mια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία

Α. Παπαρήγα: Mια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία

«Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα. Αν δεν το πιστέψει αυτό ο λαός τότε το πάνω χέρι θα το έχουν τα κόμματα εξουσίας, οι πλουτοκράτες και οι διάφοροι διαχειριστές που τον κοροϊδεύουν ασύστολα», πρόσθεσε.

Απεργιακό μπλακ - άουτ

NAFTEMPORIKI.GR
Πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή

Πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή

Στη γενική απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, τραπεζοϋπάλληλοι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, αρχαιοφύλακες και εκπαιδευτικοί.

NAFTEMPORIKI.GR

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, καθώς απεργούν γιατροί και διοικητικό προσωπικό.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Εως τις 9 το βράδυ θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και ΗΣΑΠ. Εως τις 12 τα μεσάνυχτα θα λειτουργήσει το Τραμ. Για λόγους ασφαλείας κλειστοί για το κοινό είναι αυτήν την ώρα οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον Προαστιακό, στη γραμμή 2 του Μετρό τερματικός σταθμός θα είναι η Δουκίσσης Πλακεντίας. Αυτό σημαίνει πως δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο. Ακινητοποιημένα αύριο θα μείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ .

Δεμένα στα λιμάνια της χώρα θα παραμείνουν έως τα μεσάνυχτα τα πλοία, καθώς 24ωρη απεργία έχει κηρύξει και η ΠΝΟ .

Τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσαν οι Olympic Air και Aegean Airlines, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας (έως τις 13.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Εμπορικά καταστήματα

Σε κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων ως τις 15.00 καλεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων ΓΣΕΒΕΕ . Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την ώρα των απεργιακών συγκεντρώσεων έχει προτείνει στους καταστηματάρχες η ΕΣΕΕ τονίζοντας πως «για το ελληνικό εμπόριο το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πλέον εφιάλτης και εξαναγκασμός και όχι τρόπος διαμαρτυρίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή