Υδατοσφαίριση: Πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ για Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 15:36
UPD:15:36

A- A A+

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ΝΟΒ υποδέχεται στις 19:00, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, τη ρωσική Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ, στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου, ενώ για τον Β΄ όμιλο οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν την ίδια ώρα στο κολυμβητήριο του Πειραιά την ελβετική Κρόιτσλινγκεν.

Η εφετινή διοργάνωση διεξάγεται με διαφορετικό σύστημα, καθώς σχηματίστηκαν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων, οι οποίες θα δώσουν αγώνες εντός-εκτός έδρας και οι πρώτοι τέσσερις κάθε ομίλου θα προκριθούν στους «16». Ταυτόχρονα, όμως, η εφετινή διοργάνωση είναι η πιο υποβαθμισμένη της ιστορίας, καθώς μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο, όπως η κάτοχος του τίτλου Προ Ρέκο (Ιταλία), η πολυνίκης του θεσμού Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), η περσινή φιναλίστ Πριμόριε Ριέκα (Κροατία), η κάτοχος του Γιουροκάπ Σαβόνα (Ιταλία) και όλες οι ομάδες του Μαυροβουνίου δεν δήλωσαν συμμετοχή, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε λόγω της διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και των κορυφαίων συλλόγων, που παρουσιάζουν... αποσχιστικές τάσεις.

Παράλληλα, η ουγγρική Βάσας, που είχε κληρωθεί στον όμιλο του Ολυμπιακού, ενώ ήταν παρούσα στο περσινό φάιναλ-φορ και η ρωσική Στουρμ απέσυραν τη συμμετοχή τους, με συνέπεια να έχουν απομείνει 22 ομάδες για τη φάση των ομίλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις