Δέκα Πακιστανοί νεκροί από επίθεση σε κρησφύγετο της Αλ-Κάϊντα

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2002 13:05
A- A A+

Δέκα Πακιστανοί στρατιώτες και δύο φερόμενοι μαχητές του δικτύου Αλ-Κάϊντα σκοτώθηκαν τα μεσάνυχτα μετά από ανταλλαγή πυρών σε περιοχή που διοικείται από τοπικούς πολέμαρχους του βορειοδυτικού Πακιστάν, που συνορεύει με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν όταν Πακιστανοί στρατιώτες έκαναν επιδρομή σε κρησφύγετο που φέρεται να ανήκει σε μέλη του δικτύου Αλ-Κάϊντα που διέφυγαν από το Αφγανιστάν. Το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Ουαζιριστάν, σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από την πόλη Ουάνα, κοντά στα αφγανικά σύνορα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο στρατηγός Τζάβεντ Τσίμα του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ένας «ξένος», Τσετσένος υπήκοος, που φέρεται να είναι μέλος της Αλ-Κάϊντα συνελήφθη.

Πηγές ανέφεραν ότι μικρός αριθμός ανδρών των αμερικανικών δυνάμεων βρισκόταν επίσης στην περιοχή για να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν δραπετών, Ταλιμπάν και μελών του δικτύου Αλ-Κάϊντα, που, ωστόσο, δεν μετείχε σε αυτή την επιχείρηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή