Γ.Στουρνάρας: Βάση δυνατής διαπραγμάτευσης η συμφωνία των τριών

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 13:24
UPD:14:21

Για συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων στους βασικούς άξονες του πακέτου των νέων μέτρων μίλησε, αμέσως μετά τον Φώτη Κουβέλη, και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.

A- A A+

Για συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων στους βασικούς άξονες του πακέτου των νέων μέτρων μίλησε, αμέσως μετά τον Φώτη Κουβέλη, και ο υπουργός Οικονομικών, συμφωνία η οποία όπως είπε, θα αποτελέσει για το ίδιο βάση δυνατής διαπραγμάτευσης.

Ερωτηθείς κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου για την ψήφιση των μέτρων, ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα ψηφιστούν, καθώς «πρέπει να έχουμε πρώτα τη συμφωνία της τρόικας και των εταίρων».

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε επίσης για διετή επιμήκυνση και συμμετρική ρήτρα επίτευξης στόχων -και προς τα πάνω και προς τα κάτω, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Tη Δευτέρα, τέλος, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει στους εκπροσώπους της τρόικας τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων.

ΝΕΤ

Σύμφωνα εξάλλου με πηγή του ΥΠΟΙΚ, ο κατάλογος με τα μέτρα θα παρουσιαστεί σήμερα στις 18.30 στη συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακόγλου, ενώ παρόντες αναμένεται να είναι και οι επικεφαλής της τρόικας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή