Ισπανία: Σατιρικό σκίτσο με το Μωάμεθ δημοσίευσε περιοδικό

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 16:22
A- A A+

Με πρωτοσέλιδο σκίτσο του Μωάμεθ κυκλοφόρησε το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας El Jueves, μερικές ημέρες μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν το μουσουλμανικό κόσμο με αφορμή την αντιισλαμική ταινία και τη δημοσίευση σκίτσων που κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ σε γαλλικό περιοδικό.

Το σκίτσο που βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο του ισπανικού περιοδικού που κυκλοφόρησε χθες παρουσιάσει διάφορους μουσουλμάνους να στέκονται σε σειρά υπόπτων,υπό τον τίτλο «Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;».

Οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη από τους μουσουλμάνους.

Σε σχόλιά της στον ιστότοπο Huffington Post, η εκδότρια του περιοδικού Μάιτε Κίλεθ δήλωσε ότι αποφάσισαν να πάρουν μια χιουμοριστική θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

«Αν δεν μπορείς να απεικονίσεις τον Μωάμεθ, πώς ξέρεις ότι είναι αυτός στα σκίτσα;», διερωτήθηκε σε δηλώσεις που έκανε στον Huffington Post.

Την περασμένη εβδομάδα η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ λίγο μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες κατά της αμερικανικής παραγωγής ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» σε μουσουλμανικές χώρες.

Η ισπανική πρεσβεία στην Αίγυπτο συνέστησε χθες προσοχή στους Ισπανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα για οποιεσδήποτε αντιδράσεις στο σκίτσο. Ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ισπανικές αρχές θα εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας σε άλλες αραβικές χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή