Nook: Δυναμική είσοδος στην «αρένα» των tablets

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 22:40

Η B&N φαίνεται να ακολουθεί στα βήματα της Amazon, επεκτείνοντας τη «φίρμα» του e-reader της στα tablets, και παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα τιμών. Στη φωτογραφία, ο γενικός διευθυντής της Barnes&Noble, Γουίλιαμ Λιντς κρατά στα χέρια του τα Nook HD+ (αριστερά) και Nook HD.

A- A A+

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην «αρένα» των υπολογιστών tablet, καθώς, λίγο καιρό μετά την εμφάνιση των νέων εκδόσεων του Kindle Fire της Amazon, που επιδιώκει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του iPad της Apple, ανακοινώθηκε από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Barnes&Noble η επικείμενη κυκλοφορία των tablet «ξαδέλφων» του e-reader της, Nook.

Η B&N φαίνεται να ακολουθεί στα βήματα της Amazon, επεκτείνοντας τη «φίρμα» του e-reader της στα tablets, και παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα τιμών (200 δολάρια για το μοντέλο των 7 ιντσών, Nook HD). Σύμφωνα με την εταιρεία, στην «κατηγορία» των 7 ιντσών, το Nook HD αποτελεί την πιο ελαφριά συσκευή που είναι σε θέση να προσφέρει μία πραγματικά high definition εμπειρία. Η εταιρεία ανακοίνωσε και ένα μοντέλο των 9 ιντσών, στα 270 δολάρια (Nook HD+) - ωστόσο η «σκληρότερη μάχη» αναμένεται να δοθεί στις 7 ίντσες, όπου τον νεοφερμένο αναμένουν μηχανήματα από εταιρείες με αξιώσεις στο χώρο, όπως η Amazon, η Kobo και η Asus- και, εάν αληθεύουν οι φήμες περί επερχόμενου «iPad mini», σύντομα η Apple.

Ωστόσο, η Β&Ν είναι αποφασισμένη να «προικίσει» τα tablets της με τα πλεονεκτήματα του χώρου της, συνοδεύοντάς τα με καταστήματα περιοδικών, εφημερίδων και εφαρμογών (το λειτουργικό είναι το Android 4.0) , καθώς και μία υπηρεσία που θα προσφέρει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες- ενώ θα υπάρχει και αλληλεπίδραση με smartphones και PC.

Tα tablets της B&N αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη του Οκτωβρίου/ αρχές Νοεμβρίου, και εκτιμάται ότι θα σημειώσουν ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στη βρετανική αγορά, λόγω των συμφωνιών της εταιρείας όσον αφορά το θέμα της πώλησης/ διανομής.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Nook HD φαίνεται πως είναι η οθόνη του, η οποία στις 7 ίντσες διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση από κάθε άλλο tablet της κατηγορίας του αυτή τη στιγμή (1440x900 στα 243 ppi). Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας επεξεργαστής dual core 1,3GHz της Texas Instruments, και διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 8 GB (υπάρχει και μοντέλο με 16GB, σε ελαφρώς υψηλότερη τιμή).

Από πλευράς του, το Nook HD+ διαθέτει οθόνη 1920x1280 και είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή dual core στα 1,5 GHz, έχοντας αποθηκευτικό χώρο 16 GB (και στα δύο μηχανήματα υπάρχει δυνατότητα επέκτασής του μέσω κάρτας microSD). Ούτε το ένα ούτε το άλλο μοντέλο διαθέτουν κάμερες μπροστά και πίσω, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον. Γενικότερα, ο προσανατολισμός των tablets της B&N φαίνεται να είναι αρκετά «οικογενειακός», με απλοποιημένο έλεγχο, δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστών προφίλ και καθορισμού επιλογών και δυνατοτήτων του καθενός.

Προτεινόμενα για εσάς