Στα Ην. Αραβικά Εμιράτα έχει καταφύγει η αδελφή του Ασαντ

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 00:00

Xιλιάδες Σύροι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με σκοπό να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης Χαλέπι, στα βόρεια της χώρας.

A- A A+

Η μεγαλύτερη αδελφή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, η Μπούσρα, έχει φύγει από τη Δαμασκό και ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αποκάλυψε πηγή προσκείμενη στη συριακή κυβέρνηση.

Η Μπούσρα αλ-Άσαντ ήταν παντρεμένη με τον Ασεφ Σαουκάτ, τον υφυπουργό Αμυνας ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό στις 18 Ιουλίου. Ο Σαουκάτ ήταν ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές του Ασαντ.

Και άλλοι αξιωματούχοι από το Λίβανο και χώρες του Κόλπου επιβεβαίωσαν ότι η Μπούσρα έφυγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τα πέντε παιδιά της μετά το θάνατο του συζύγου της.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες Σύροι αντάρτες εξαπέλυσαν σήμερα το απόγευμα επίθεση με σκοπό να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης Χαλέπι, στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αργά το απόγευμα διεξάγονταν σφοδρές μάχες στις συνοικίες Ιζάα και Σέιφ αλ-Ντάουλα, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες αντάρτες. Λίγο νωρίτερα η οργάνωση ανέφερε ότι ο στρατός βομβάρδιζε τις συνοικίες Μαϊσάρ και Χανάνο στο Χαλέπι αλλά και άλλες κοινότητες στην επαρχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή