Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Συμπληρωματικές απολογίες των προφυλακισμένων

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 12:12
UPD:15:48
A- A A+

Συμπληρωματικές απολογίες δίνουν οι τέσσερις από τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Πρώτος απολογήθηκε ο ξάδερφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας και ακολούθησε η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου. Σήμερα απολογούνται επίσης, ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζήγρας πριν λίγο καιρό έδωσε στοιχεία στην ανάκριση για την πορεία του λεγόμενου «μαύρου χρήματος» και την εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Ο ανακριτής έχει συντάξει ερωτηματολόγια για καθέναν από τους κατηγορούμενους προκειμένου να διευκρινιστούν συγκεκριμένα θέματα για πράξεις «ξεπλύματος».

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της εντολέως του, συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάλεσε τον πρώην υπουργό να σπάσει τη σιωπή του και να μην ανέβει μόνος του το «πολιτικό ικρίωμα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος γνωστοποίησε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό στη φυλακή και του συνέστησε «να μιλήσει»: «Πρέπει», του είπε, «να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα».

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα στο οποίο εμμένει στη θέση της ότι όλες οι αγοραπωλησίες, όπως και οι δύο για τις οποίες κλήθηκε σε διευκρινίσεις σήμερα, είναι απολύτως νόμιμες.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της η κατηγορουμένη, λόγω ψυχικής και σωματικής αδυναμίας (σ.σ. εμφανίζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους), δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή και έτσι τις επόμενες ημέρες δια των συνηγόρων της θα απαντήσει γραπτώς.

Ενώπιον του ανακριτή δίνει συμπληρωματική απολογία ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης, που εμπλέκεται στο θέμα με το ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου ενώ η σημερινή διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις διευκρινίσεις που θα δώσει η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Την Κυριακή θα μεταχθούν για συμπληρωματικές απολογίες ο πρώην υπουργός, η σύζυγός του Βίκη Σταμάτη και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή